Šport
18 ogledov

Dobrodelni Nole: za otroke Srbije 76.000 €

djoković op zda us open EPA
Številka ena svetovnega tenisa in ambasador Unicefa, srbski šampion Novak Djoković, je v dobrodelne namene za pomoč ogroženim otrokom v domovini daroval sto tisoč dolarjev (okrog 76 tisoč evrov). "Želim pomagati otrokom v Srbiji in po vsem svetu, da bi lahko uresničili svoje sanje," je med drugim dejal Djoković.

"Upam, da bo moja donacija in podpora prinesla spremembo v življenja mladoletnikov v Srbiji, še posebej tistih otrok, ki imajo omejene možnosti pri doseganju svojega potenciala," je po velikodušnem nakazilu dejal Novak Djoković. "Grajenje čvrstih temeljev v mladih letih ne samo pomaga otroku, da doseže svoj polni potencial, ampak tudi pomaga pri grajenju boljše družbe v celoti."

Djoković je tako v velikem slogu proslavil svojih prvih nekaj mesecev kot ambasador Unicefa, ki se mu je pridružil avgusta letos. Obiskal je vrtec v Smederevu, ki ga obiskujejo otroci Romov in tisti z motnjami v razvoju. "Želim pomagati otrokom v Srbiji in po vsem svetu, da bi lahko uresničili svoje sanje. Vsi otroci imajo pravice in te pravice se morajo zaščititi," je še dodal Djoković, ki v Srbiji tudi promovira Unicefovo kampanjo za dobrodelno prodajo čestitk in drugih proizvodov, s katero zbirajo finančna sredstva za ogrožene otroke po vsem svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.