Šport
1 ogledov

Detroit dvakrat s 4:3

Zadetek za zmago in napredovanje Detroita je zabil Daniel Cleary. Žurnal24 main
Po konferenčnem četrtfinalu hokejske lige NHL sta se v nadaljevanje uvrstila Carolina po podaljških in Detroit, ki je Anaheim ugnal s 4:3 tako na zadnji tekmi kot tudi z vidika zmag.

Tekmo v Bostonu je odločil Scott Walker, ki je bolj kot po strelskem učinku znan kot robusten igralec, vešč tudi uporabe pesti. Dve minuti pred koncem podaljška pa je tokrat v Bostonu dosegel prvi gol v končnici in enega od svojih najpomembnejših v karieri. "Šel sem na odbit plošček in ga potisnil v mrežo. Tukaj ni bilo potrebne nobene spretnosti," pa je gol pokomentiral Walker. Pred tem je Boston v prvem delu povedel po golu Byrona Blitza, Milan Lucic pa je v zadnjem delu izsilil podaljšek, potem ko sta Rod Brind'Amour in Sergej Samsonov v prvem in drugem delu goste popeljala v vodstvo. Podaljšek je bil tudi najbolj pravičen, saj je bila sedma tekma prav tako izjemno izenačena, o čemer najbolje priča podatek o strelih na nasprotni gol, ki so ga s 40:38 v svojo korist odločili finalisti iz Karoline. Ta je tudi največje presenečenje končnice, saj je že v prvem krogu proti New Jerseyju veljala za slabše moštvo in napredovala s 4:3 v zmagah, zdaj pa je to ponovila z enakim uspehom proti Bostonu. Prva finalna tekma vzhoda med Karolino in Pittsburghom bo na sporedu v ponedeljek v Pittsburghu.

 
 

Šel sem na odbit plošček in ga potisnil v mrežo. Tukaj ni bilo potrebne nobene spretnosti.

Scott Walker

 
Tesno je bilo tudi v Detroitu, kjer je ekipa iz Michigana na odločilni sedmi tekmi le za gol ugnala Račke iz Kalifornije in dobila s 4:3 tako zadnjo tekmo kot skupno razmerje v zmagah, s čimer se je v konferenčnem finalu pridružila Chicagu. Po vodstvu gostiteljev z 2:0 in 3:1 v drugem delu je kazalo na zanesljivo zmago gostiteljev, ki so imeli veliko terensko premoč, a se gostje iz Anaheima, prvaki iz leta 2007, niso predali in v zadnji tretjini je Bob Ryan izenačil na 3:3. Odločilni gol za gostitelje in branilce naslova je tri minute pred zadnjim piskom sirene dosegel Dan Cleary. V Joe Louis Areni je z golom seveda poskrbel za nepopisno veselje navijačev, ki upajo, da bo Detroit prva ekipa po desetih letih, ki ji bo uspelo dvakrat zaporedoma osvojiti Stanleyjev pokal. V sezonah 1997 in 1998 je to uspelo prav Red Wingsom.

Liga NHL, konferenčni četrtfinale lige:


Vzhod:
Boston Bruins : Carolina Hurricanes 2:3 (po podaljšku) /3:4/

Zahod:
Detroit Red Wings : Anaheim Ducks 4:3 /4:3/
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.