Šport
7 ogledov

Derbi že v prvem kolu

Andraž Repar je v lanski sezoni največkrat premagal nasprotne vratarje. Žurnal24 main
Zveza rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) je v sredo zvečer opravila žreb parov za sezono 2008/09 in podelila priznanji najboljšemu strelcu in igralcu lige po izboru časopisa Ekipa.

Nova sezona se bo začela 13. septembra. Žreb, ki je potekal v prijetnem okolju Gallusovega nabrežja, pa je določil, da se bosta že v prvem kolu na derbiju srečala Gorenje in Cimos. ZROPS po odhodu podjetja MIK Celje še vedno išče generalnega pokrovitelja lige, v novi sezoni pa bodo v najmočnejši slovenski rokometni ligi nastopili naslednji klubi: Celje Pivovarna Laško, Cimos Koper, Gorenje Velenje, Trimo Trebnje, Gold Club, Ormož, Slovan, Prevent, Merkur, Rudar Trbovlje, Krka in Ribnica Riko hiše. Pari uvodnega kola so: Rudar Trbovlje : Celje Pivovarna Laško, Ormož : Merkur, Prevent : Gold Club, Gorenje Velenje : Cimos Koper, Krka : Slovan in Ribnica Riko hiše : Trimo Trebnje.

Ples kroglic je prinesel derbi že v prvem kolu. © IFP

 
ZROPS je najboljšemu strelcu minule sezone Andražu Reparju , ki je v zadnjih štirih sezonah igral za trboveljskega Rudarja , v novi sezoni pa bo za Merkur, podelil posebno plaketo in karikaturo. Najboljši igralec minule sezone po izboru športnega časnika Ekipa je vratar Enid Tahirović , ki bo kariero nadaljeval pri nemškem Göppingenu . Prireditev, ki je pred prihajajočo sezono prvič potekala na tak način (v preteklosti se je žreb opravljal na rokometni zvezi) je gotovo zanimiva ideja, ki bo gotovo pritegnila večjo pozornost medijev. K temu bo brez dvoma pripomogla tudi podelitev priznanj najboljšim posameznikom minule sezone, saj bodo na ta način njihovi dosežki dobili dodatno vrednost in tudi medijsko pozornost.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.