Šport
7252 ogledov

Na dan prišle Đokovićeve besede

juan martin del potro novak đoković Epa Đoković se je po zmagi sprehodil do nasprotnika, ki je potočil nekaj solz.
Novak Đoković je športnik z veliko začetnico.

Srbski šampion Novak Đoković je v finalu OP ZDA premagal Juana Martina Del Potra in se dokopal do 14. lovorike na grand slamih.

Poraženega Argentinca, ki je imel v New Yorku izjemno podporo s tribun, so med čakanjem na podelitev za trenutek premagala čustva, nakar je k njemu pristopil Srb in mu nekaj zašepetal v uho. Ganljiv prizor dveh gladiatorjev je nemudoma postal eden najlepših utrinkov 14-dnevnega spektakla v New Yorku.

"Nole mi je dejal, da občuduje, kako sem se vrnil po vsem, kar se mi je zgodilo," je vsebino pogovora razkril Del Potro in dodal: "To je bila zelo lepa gesta. Rekel je, da sem velik šampion in da sem lahko ponosen. Besede so me navdale s srečo. V tistem trenutku nisem bil preveč vesel, a če pogledam nazaj, je bila to res lepa gesta."

Za Del Potra je bila vrnitev v finale OP ZDA zelo čustvena. Pred devetimi leti je kot 20-letni fant v New Yorku premagal Rogerja Federerja in osvojil prvi grand slam. Kazalo je, da bo posegel po zvezdah, a so njegov pohod proti vrhu prekinile kronične poškodbe zapestja, zaradi katerih je resno razmišljal o koncu kariere.

Po štirih operacijah - treh na levem in eni na desnem zapestju - se je uspešno vrnil na ATP Tour in se skoraj desetletje po največji zmagi kariere vrnil v finale grand slama. "Vesel in ponosen sem. Nole je moj prijatelj. Bilo mu je v navdih, da sva si delila ta trenutek," je sklenil 29-letnik.

Komentarjev 2
  • Igor Đukanović 07:12 13.september 2018.

    V Argentini se poje veliko mesa (govedine), tako da ni nič čudno, da športnika zlomi po obremenitvah, ki jih vrhunski šport nedvomno zahteva. Naj spremeni prehrano v smeri Đokovićeve, pa bo v prihodnosti kakšen njun medsebojni dvoboj tudi dobil.

Sorodne novice