Šport
85 ogledov

Del Potro dopolnil zasedbo, za nagrado z Nadalom

del potro Epa
Znani so vsi moški četrtfinalni pari v Wimbledonu.

Osmerico najboljših tenisačev letošnjega Wimbledona je kot zadnji dopolnil Argentinec Juan Martin Del Potro, ki je v dvodnevnem obračunu izločil Francoza Gillesa Simona z izidom 7:6 (1), 7:6 (5), 5:7 in 7:6 (5).

Nekdanji zmagovalec OP ZDA (2009) je moral proti Francozu pošteno zavihati rokave, saj se je v četrtem nizu vrnil po zaostanku z 1:3. Dvoboj se je nadaljeval po ponedeljkovi prekinitvi, Del Potro pa je za zmago potreboval štiri ure in pol.

Argentinec se je v četrtfinale Wimbledona uvrstil prvič po letu 2013, takrat ga je v polfinalu premagal Novak Đoković. Tokrat se bo za uvrstitev med najboljše štiri pomeril s prvim igralcem sveta Rafaelom Nadalom, ki je bil v ponedeljek v treh nizih boljši od Čeha Jirija Veselija.

Novak Đoković Izdajalec Šport Đoković navija za Hrvate, predsednik Srbije niti slučajno

Španec, sicer dvakratni zmagovalec Wimbledona, se je med najboljših osem na sveti travi uvrstil prvič po letu 2011. V medsebojnih dvobojih z Del Potrom vodi 10-5, dobil pa je tudi oba njuna obračuna na travi.

Preostali četrtfinalni pari so še branilec naslova in prvi favorit turnirja Švicar Roger Federer in Južnoafričan Kevin Anderson, Kanadčan Miloš Raonić in Američan John Isner ter Đoković in Japonec Kei Nishikori.

wimbledon pokal | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice