Šport
162 ogledov

Dallas še lahko upa

Corey Perry Profimedia
Dallas ostaja v igri za nStanleyjev pokal.

Hokejisti Dallasa so v koronskem mehurčku v Edmontonu na peti tekmi finala severnoameriške lige NHL po dveh podaljških ugnali Tampo Bay Lightning s 3:2 in zaostanek v zmagah znižali na 2:3. Junak tekme je bil Corey Perry z golom na polovici drugega dodatnega dela igre.

Kanadski veteran je sicer že v prvi tretjini poskrbel za vodstvo Teksačanov (18.), Čeh Ondrej Palat (25.) in Rus Mihail Sergačev (44.) pa sta poskrbela za preobrat in nasmeh na obrazih igralcev Tampe. Zvezde iz Dallasa je v igri za Stanleyjev pokal obdržal Joe Pavelski z golom v 54. minuti, za končni uspeh Dallasa na peti tekmi finala pa je kot že zapisano poskrbel Perry.

V podaljšku je bila nevarnejša in agresivnejša Tampa, a napadalci niso našli načina, da bi ugnali izrednega ruskega vratarja Antona Hudobina. Izkušeni 35-letnik je skupaj zbral kar 39 obramb, devet več kot njegov rojak Andrej Vasilevskij v vratih ekipe iz Floride. Kljub temu je finalu in boju za prvi nov naslov po letu 2004 bližja Tampa, ki za veliki finale potrebuje še eno zmago. Tudi Dallas je v zgodovini kluba osvojil le en Stanleyjev pokal, leta 1999.

"Nismo še pripravljeni za pot domov. Nadaljujemo z borbo in to nas je pripeljalo korak bližje, a pot do želenega cilja je še dolga," je načrte za naprej po tekmi opisal Pavelski.

Šesta tekma bo v noči na torek (2:00 po srednjeevropskem času), tudi ta s strogimi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in brez gledalcev.

Navijači Tampa Bay | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice