Šport
1336 ogledov

COVID-19 usoden za komaj 28-letnega športnika

Covid-19 Profimedia
Osemindvajsetletnik je umrl po enomesečen boju z novim koronavirusom.

Z Japonske prihaja vest o smrti 28-letnega sumo borca Shobushija. Novico o njegovi smrti je potrdila japonska sumo zveza. Gre za prvo smrtno žrtev zaradi okužbe s COVID-19 med izvajalci  te starodavne 1500-letni borilne veščini.

Shobushi, čigar pravo ime je Kiyotake Sueake, je bil zaradi okužbe s koronavirusom hospitaliziran 10. aprila. V bolnišnici je ostal več kot mesec dni, v sredo pa je umrl za posledicami odpovedi večjega števila organov.

Shobushi je imel ob prihodu v bolnišnico težave z dihanjem in je celo izkašljeval kri, vendar je bil prvi test na koronavirus negativen. Okužbo so potrdili šele z drugim testom, poroča Japantimes.

Sumo borec je neuradno postal prva smrtna žrtev na Japonskem v starostni skupini od 20 do 29 let.

Po sprejemu v tokijsko bolnišnico se je 19. aprila njegovo stanje močno poslabšalo, zato so ga premestili v intenzivno nego.

"Samo perdstavljam si lahko, kako težko se je bilo z virusom boriti cel mesec. Boril se je vse do konca," je novico pospremil predsednik sumo zveze Chairman Hakkaku in dodal: "Želim mu, da počiva v miru."

Shobushi je v profesionalnem svetu suma debitiral leta 2007. Njegova najvišja uvrstitev je bilo 11. mesto na lestvici borcev v kategoriji 'sandanme'. Imel je status zabavljača, saj so bili njegovi dvoboji polni komičnih vložkov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice