Šport
9 ogledov

Columbus odpihnil Colorado

Devilsi iz New Jerseyja niso imeli težav proti Canadiensom iz Montreala. Žurnal24 main
Anže Kopitar tokrat ni imel tekme, zato pa je bilo zelo zanimivo na ledu v Anaheimu in Atlanti, kjer so hokejisti streljali kazenske strele. Columbus je kar s 6:1 deklasiral Colorado.
 

Liga NHL

Carolina : St. Louis 2:1
New Jersey : Montreal 4:1
Atlanta : Vancouver 4:3*
Colorado : Columbus 1:6
Phoenix : NY Islanders 5:4
Anaheim : Philadelphia 4:5*
*po kazenskih strelih

Najbolj zanimiv dvoboj v ligi NHL je potekal v Anaheimu, kjer so domači Ducksi po kazenskih strelih s 5:4 izgubili proti Philadelphii. Po rednem delu sta moštvi dosegli vsako po štiri zadetke. Gole so dosegli Ossi Vaananen, Josh Gratton , Braydon Coburn in Mike Knuble za Philadelphio ter Corey Perry, Rob Niedermayer, Andrew Ebbett in Ryan Getzlaf za domače. V zadnji tretjini gledalci niso videli zadetkov, zato sta moštvi izvajali kazenske strele. V njih je bil uspešen le Philadelphiin Mike Richards, ki je svojemu moštvu zagotovil zmago. Philadelphia, ki je po točkah na vrhu atlantske skupine ujela ekipo New York Rangers, bo v noči na nedeljo gostovala v Los Angelesu pri Kraljih Anžeta Kopitarja. Le dve točki za New Yorkom in Philadelphio zaostaja New Jersey, ki je tokrat s 4:1 odpravil Montreal. Z golom in podajo sta se izkazala Jamie Langenbrunner in Zach Parise, nikakor pa ne gre spregledati vratarja Scotta Clemmensena, ki je ubranil 33 od 34 strelov na svoj gol.

Prav tako kot Philadelphia je po kazenskih strelih je slavila Atlanta proti Vancouvru, bilo je 4:3, za Atlanto so zadeli Joseph Crabb, Ilija Kovalčuk in Vjačeslav Kozlov, Vancouvrova strelca pa sta bila Henrik Sedin, ki je zadel dvakrat, in Daniel Sedin. Zadnji žebelj v kanadsko krsto pa je v kazenskih strelih zabil Erik Christensen. Sicer pa so se najbolj prepričljive zmage veselili hokejisti Columbusa, ki so s 6:1 odpihnili Colorado. Dva gola je dosegel Kristian Huselius. Ponovno pa je blestel vratar Columbusa 20-letni Steve Mason, ki na zadnjih treh tekmah ni prejel gola, tokrat pa je vendarle enkrat moral po plošček v svojo mrežo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.