Šport
21 ogledov

Cavendish ostaja kralj sprinta

Mark Cavendish, Tour, 2011 EPA
Mark Cavendish je dobil 15. etapo dirke po Franciji. Drugi je bil Tyler Farrar in tretji Alessandro Petacchi. Thomas Voeckler ostaja v rumenem.

Mark Cavendish na kolesarski dirki po Franciji ostaja sprinterski kralj. Britanec je namreč v ciljnem sprintu dobil 15. etapo francoske pentlje, dolgo 193 km, med Limouxom in Montpellierjem, kar je bila še njegova četrta etapna zmaga na letošnjem Touru, skupno pa že 19.

Od slovenskih kolesarjev je bil danes najboljši Borut Božič (Vacansoleil), ki je bil 14., v času zmagovalca pa je ciljno črto na 87. mestu prečkal tudi Kristijan Koren (Liquigas). Grega Bole (Lampre) je bil danes z zaostankom 44 sekund 120.Rumena majica vodilnega ostaja na prsih Francoza Thomasa Voecklerja. V nedeljski etapi je bil drugi Američan Tyler Farrar (Garmin), tretji pa italijanski sprinterski zvezdnik Alessandro Petacchi (Lampre). V ponedeljek bodo imeli kolesarji na Touru prost dan.

"To je res neverjetno! Moji moštveni kolegi so zame spet opravili izjemno delo. Priznam, da sem bil po Pirenejih že precej utrujen," je uvodoma po zmagi povedal Cavendish. "V gorah sem imel res veliko težav, zato mi današnja zmaga pomeni še toliko več. Tako je bilo težko, da sem komaj preživel. Tudi danes je bila težka etapa z zelo tehničnim koncem, za nameček pa je bilo še zelo vetrovno," je še dejal 26-letni britanski zvezdnik.

Dirka po Franciji, izidi, 15. etapa, Limoux - Montpellier (192,5 km):

1. Mark Cavendish (VBr/HTC)                 4:20:24 ure
2. Tyler Farrar (ZDA/Garmin)
3. Alessandro Petacchi (Ita/Lampre)
...
14. Borut Božič (Slo/Vacansoleil)
87. Kristijan Koren (Slo/Liquigas)     oba isti čas
120. Grega Bole (Slo/Lampre)                  + 0:44

Skupno (po 15. etapi):

1. Thomas Voeckler (Fra/Europcar)         65:24:34
2. Fränk Schleck (Luks/Leopard Trek)        + 1:49
3. Cadel Evans (Avs/BMC)                      2:06
...
95. Kristijan Koren (Slo/Liquigas)          1:31:54
124. Grega Bole (Slo/Lampre)                 1:51:50
140. Borut Božič (Slo/Vacansoleil)           2:03:07
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice