Šport
29 ogledov

Boston in Colorado izenačila konferenčni polfinale

Bruins Blue Jackets Bruins so slavili v Ohiu.
Hokejisti v ligi NHL so v noči na petek odigrali dve tekmi drugega kroga končnice.

Na zahodu je Colorado Avalanche premagal San Jose Sharks s 3:0, na vzhodu pa so Boston Bruins v gosteh ugnali Columbus Blue Jackets s 4:1. V seriji na štiri zmage je izid v obeh dvobojih izenačen na 2:2.

Carolina Hurricanes NHL Šport Carolina že na pragu polfinala, Dallas izenačil serijo

V Columbusu so gostje z goloma Davida Pasternaka in Patrica Bergerona že v osmi minuti vodili z 2:0, a je gostiteljem že naslednji minuti upanje vrnil Artemi Panarin. Tekmo je šele v 39. minuti odločil Sean Kuraly, Bergeron, podal mu je Pasternak, pa je dve minuti in pol pred koncem z drugim golom na tekmi potrdil zmago Bostona. Blestel je tudi vratar Bostona Tuukka Rask z 39 obrambami. Peta tekma bo na sporedu v nedeljo v Bostonu, ki bo imel v primeru sedmih dvobojev za konferenčni finale prednost domačega terena tudi na morebitni odločilni sedmi tekmi.

Colorado si je zmago zagotovil z 32 obrambami Philippa Grubauerja in učinkovitimi strelci v drugi polovici tekme. Vodilni gol je šele v 31. minuti dosegel Nathan McKinnon. V 44. je z igralcem več na ledu povišal Colin Wilson, minuto in devet sekund pred koncem pa je domačo zmago potrdil Erik Johnson, ki je zadel prazno mrežo tekmecev, ki so zamenjali vratarja s šestim igralcem na ledu. Peta tekma bo v nedeljo v San Joseju.

Ivo Jan Spet poraz Šport "Očitno je, da imamo težave ..."

NHL, 2. krog končnice:

VZHOD:
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 1:4  /2:2/

ZAHOD:
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 3:0  /2:2/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.