Šport
30 ogledov

Bo orkan odnesel tudi začetek US Opena?

Rafael Nadal hurikan Irene New York Facebook
Organizatorji newyorškega teniškega grand slama US Open so sporočili, da bodo igrišča Flushing Meadowsa zaradi orkana Irene zaprta od sobote pa najmanj do ponedeljka zjutraj. Tako je pod resnim vprašajem začetek zadnjega letošnjega grand slama.

Španski teniški igralec Rafael Nadal je preko Facebooka v soboto popoldne po našem času že sporočil, da so morali tenisači jutranje sobotne treninge z zunanjih igrišč preseliti na notranja. Tako je tudi sam trening z Argentincem Davidom Nalbandianom preselil v dvorano.

Organizatorji so sicer zaradi orkana Irene že morali odpovedati tradicionalni Kids Day, zaradi dežja, ki bo zapadel, pa je vprašljiv tudi ponedeljkov začetek turnirja. Organizatorji namreč ne morejo predvideti, kakšno škodo bo orkan naredil njihovim igriščem, poleg tega pa jih skrbi tudi promet, saj je v ZDA praktično obstal celoten letalski promet.

"Če hurikan Irene odnese nekaj top-ten igralcev, potem lahko pridem kar daleč," pa je mračno vzdušje v New Yorku preko Twitterja skušal osvetliti argentinski tenisač Juan Ignacio Chela.

Strokovnjaki sicer pravijo, da naj bi orkan po New Yorku najbolj pustošil v nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.