Šport
14 ogledov

Benjamin Raich zmagal pred domačimi navijači

Patrick Thaler Žurnal24 main
Na slalomu za svetovni pokal v avstrijskem Bad Kleinkirchheimu se je 30. zmage veselil Benjamin Raich. Presenetil je Italijan Patrick Thaler, ki je z 28. mesta skočil na visoko četrto mesto.
 

Bad Kleinkirchheim, slalom (M)

1. B. Raich (AVT) 1:34,46
2. J. Byggmark (ŠVE) + 0,66
3. M. Mölgg (ITA) + 0,72

19. Dragšič (SLO) + 2.10
Vajdič in Valenčič odstopila

Če je v prvi vožnji nizko štartno številko dobro izkoristil Avstrijec Benjamin Raich , ki se je kot drugi spopadel s progo, je v drugem prednost na štartu odlično izkoristil Italijan Patrick Thaler . Thaler se je v drugo vožnjo uvrstil z 28. najhitrejšim časom, ki si ga je privozil s štartno številko 41. Na drugi progi je izkoristil progo, ki še ni bila načeta in z veliko prednostjo je prehitel oba tekmovalca, ki sta pred njim prišla do cilja. Da je Thaler v drugo zares odlično odpeljal, pove tudi dejstvo, da ga je prvi uspel prehiteti šele rojak Mafred Mölgg , ki je imel kot šesti v prvi vožnji sekundo in pol prednosti, za njim pa sta Italijana prehitela še najhitrejša po prvi vožnji Šved Jens Byggmark in Benjamin Raich , ki je z dobro vožnjo Avstriji prismučal še eno zmago, sebi pa jubilejno 30.. Thaler je tako slalom končal na četrtem mestu.

Benjamin Raich je z zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku. © Action Images

 
Od Slovencev se je v finale s 30. časom na prvi progi v finale uvrstil le Mitja Dragšič , v pripravljalnem obdobju ga je ovirala poškodba kolena, je bil po prvi vožnji na 30. mestu (+1,85), na koncu pa je z drugo vožnjo, med katero ni pretirano tvegal, napredoval ter dobil svoje prve točke v tej zimi. Bernard Vajdič je imel na prvi progi pri prvem vmesnem času 21 stotink zaostanka za vodilnim Raichom, kmalu nato pa je napravil napako, izgubil ravnotežje in odstopil. Podobno je nastopil tudi Mitja Valenčič , ki je imel nekaj več zaostanka, a je nastop končal v ciljni strmini.

Devetindvajsetletni Raich, ki je pred nedeljsko zmago zadnjič slavil 18. marca na finalu lanske sezone v Lenzerheideju (slalom), je na večni lestvici zmagovalcev svetovnega pokala prehitel rojaka Stephana Eberharterja (29 zmag) in je na šestem mestu. Pred njim so legendarni Šved Ingemar Stenmark (86), Avstrijec Hermann Maier (53), Italijan Alberto Tomba (50), Luksemburžan Marc Girardelli (46) in Švicar Pirmin Zurbriggen (40). Olimpijski zmagovalec je s štirinajsto slalomsko zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku pokala v tej zimi ter napovedal obrambo velikega kristalnega globusa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.