Šport
11 ogledov

Američani potrdili zmago

Ameriška reprezentanca je po dvanajstih letih slavila zmago v Davisovem pokalu. Žurnal24 main
James Blake je z zmago nad Dmitrijem Tursunovom le potrdil premoč ameriških teniških igralcev v finalu Davisovega pokala. Zmage so se veselili po dvanajstih letih. Rusom le en dvoboj.

Potem ko je ameriška teniška reprezentanca že po igri dvojic v finalu letošnjega Davisovega pokala v domačem Portlandu proti Rusiji povedla s 3:0 in se prvič po 12 letih veselila skupne zmage, so v nedeljo odigrali še preostala dvoboja posameznikov, ki nista več odločala o ničemer. Rusiji je častno točko priboril Igor Andrejev z zmago proti Bobu Bryanu s 6:3, 7:6 (4), zadnji dvoboj med Jamesom Blakeom in Dmitrijem Tursunovom pa je Američan dobil z 1:6, 6:3, 7:5 in postavil končni izid 4:1. Američani so s 3:0 povedli v soboto po igri dvojic, ko sta brata Bob in Mike Bryan ugnala Nikolaja Davidenka in Igorja Andrejeva s 7:6 (4), 6:4, 6:2. V posamičnih dvobojih prvega dne je Andy Roddick premagal Tursunova s 6:4, 6:4 in 6:2, Blake pa je bil boljši od Mihaila Južnija 6:3, 7:6 (4), 6:7 (3) in 7:6 (3).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.