Šport
23 ogledov

Albrecht se še ne bo vrnil

Daniel Albrecht je na tiskovni konferenci predstavil svoje načrte. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Švicarski alpski smučar Daniel Albrecht, ki se je lani hudo poškodoval na treningu smuka na zloglasnem Streifu, se še obotavlja glede svoje vrnitve na veliko sceno.

Pred smukom v Kitzbühlu je nekdaj izvrstni alpski smučar razočaral svoje navijače z napovedjo, da še ne načrtuje skorajšnje vrnitve v smučarsko karavano svetovnega pokala.

Albrecht se je januarja pri padcu v Kitzbühlu na smukaškem treningu tako hudo poškodoval, da je bil tri tedne v komi, posledice padca pa so bile možganske krvavitve in krvavitve v pljučih. Po padcu so mnogi dvomili, kakšne so sploh realne možnosti smučarja za vrnitev na bele strmine, a je zelo dobro, celo čudežno okreval in je že pred začetkom nove sezone začel s treningom. Čeprav je napovedoval vrnitev že v Beaver Creeku, je kasneje od teh načrtov odstopil. Švicar je v karieri osvojil naslov svetovnega prvaka v superkombinaciji ter štirikrat v svetovnem pokalu stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

Albrecht se je po letu dni vrnil na kraj, ki mu je povzročil toliko gorja, a, kot je dejal, brez slabe vesti. "Želel sem ugotoviti, kako se sploh počutim v Kitzbühlu in ali se bo telo samo kakorkoli odzvalo ter se spomnilo nesreče. V veliko olajšanje mi je, da se počutim dobro. Vrnitev načrtujem, ko bom v celoti pripravljen in ko bom čutil, da bom jaz obvladoval progo in ne proga mene," je dejal 26-letni Albrecht na "kraju zločina" v Kitzbühlu. Zato nikakor ne želi preveč hiteti z vrnitvijo na tekme najvišjega ranga.

"Že to, da vem, da se lahko vrnem po takšni grozljivi nesreči in da lahko smučam, me navdaja s ponosom," je še dejal Albrecht. Ob koncu druženja z novinarji se je malce pošalil, ko je odlašanje z vrnitvijo v smučarsko karavano svetovnega pokala povezal s trenutnim vodilnim v skupnem seštevku rojakom Carlom Janko: "Zdaj, ko Janka smuča tako dobro, mu bom prepustil vso čast in slavo. Zato se bom vrnil prihodnje leto."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.