Šport
23 ogledov

92-letna maratonka Harriette Thompson

Harriette Thompson Profimedias
Harriette Thompson je s 92 leti in 65 dnevi postala najstarejši človek, ki je končal maraton.

Američanka Harriette Thompson je najstarejša oseba, ki je končala pravi maraton, in sicer je pretekla 42 kilometrov in 195 metrov. To ji je uspelo na maratonu Rock 'n' Roll Marathon v San Diegu, njen čas pa je bil sedem ur, 24 minut in 36 sekund. 

S tem je mati petih otrok in babica desetim vnukom presegla dosežek rojaka Gladys Burrill, ki je na Havajih pretekel maratonsko razdaljo pri 92. letih in 19. dnevih.

"Imela sem nekaj krčev proti koncu, vendar ni posebnega," je povedala številnim novinarjem, ki so jo pričakali v cilju. "Menim, da nisem neobičajna oseba. Mnogi mi pravijo, da jim dajem navidh. Lepo je to slišati, sploh pri mojih letih."

Harriette Thompson, ki je sicer tudi lastnica svetovnega rekorda v maratonu v kategoriji od 90 do 94 let - postavila ga je 2014, in sicer 7:07,42, je z nastopom zbirala finančna sredstva za pomoč obolelim z rakom. Thompsonova je namreč dvakrat zbolela za rakom in ozdravela, njen mož pa je pred kratkim umrl za rakom. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.