Slovenija
133 ogledov

Zoki želi za avtomobile zapreti tudi Bavarski dvor

bavarski dvor Saša Despot
Po naših informacijah naj bi na Mestni občini Ljubljana načrtovali zaprtje Slovenske ceste na Bavarskem dvoru za osebna vozila. Pristojni nam informacije niso niti potrdili niti zanikali.

Po družabnih omrežjih so včeraj popoldne zakrožile fotografije kolone avtobusov, ki so se prebijali skozi središče prestolnice. 

#rushhour #ljubljana #slovenska #slovenija by tinasurfa http://ift.tt/1OaEGmb

Posted by Europe Instagram Journey on Monday, 14 September 2015

 

Gneča je nastala zaradi zaprtja Slovenske ceste med Aškerčevo in Šubičevo ulico, kjer opravljajo arheološke raziskave. Na tem območju urejajo prometno infrastrukturo ter obnavljajo vodovod in kanalizacijo. Do nadaljnjega bo torej ob prometnih konicah vožnja skozi središče Ljubljane nočna mora.

Bavarski dvor naj bi zaprli za promet

Po naših informacijah se kmalu obeta tudi zaprtje Bavarskega dvora za promet z avtomobili. Celotna Slovenska cesta naj bi torej bila odprta le za kolesarje in avtobuse Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). 

Na ljubljanski občini informacije niso niti potrdili niti je niso zanikali. "Projektne rešitve so še v usklajevanju. O vseh morebitnih spremembah bomo javnost pravočasno obvestili," so nam sporočili. 

Avtomobili naj bi po naših informacijah lahko Slovensko cesto le prečkali – s Tavčarjeve na Gosposvetsko in z Gosposvetske na Dalmatinovo. 

Postajališča preselili proti centru 

Med Bavarskim dvorom in Gosposvetsko ulico so proti središču mesta en vozni pas že preoblikovali v pločnik, za vozila je tako namesto dveh na voljo le še en. 

Nad ureditvijo se pritožujejo nekateri vozniki avtobusov. "Težava bo predvsem zvečer, ko se nekateri avtobusi na postajališču ustavijo in čakajo točno uro za odhod," nam je povedal eden od njih. Ker je na tem območju po novem le en vozni pas, ga drugi avtobusi namreč ne morejo prehiteti. 

Avtobusno postajališče Bavarski dvor so medtem mestne oblasti prestavile bližje mestnemu središču. "Z vzpostavitvijo dvojčka postajališča Ajdovščina in s tem, ko je bilo postajališče na Bavarskem dvoru pomaknjeno v višino Tavčarjeve, smo omogočili tudi novo centralno prestopno točko v centru mesta," so nam povedali na ljubljanski občini in dodali: "Pritožb na to temo ni bilo; lahko da se pritožuje ponudnik gostinskih storitev, saj zdaj potniki ne stojijo več pred njegovim lokalom."

Na LPP so prestavili tudi postajališče Kolizej. Razlog? Da bi potniki lahko izstopili bliže centru mesta in imeli možnost prestopanj znotraj centralne prestopne točke. "Novo postajališče je oddaljeno od starega 150 metrov in se imenuje Gosposvetska," pojasnjujejo na LPP. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • mrki 08:14 17.september 2015.

    Najbolje bo da zapre vse znotraj obvoznice - bo vsaj enkrat mir za vse cajte !!

  • Matthew9987 23:38 16.september 2015.

    Upam, da bo naslednja stvar, ki jo bodo zaprli, kar Zoki sam :)

  • Lavdan 16:54 16.september 2015.

    Predlagam, da se v mestu prepove kajenje. Tudi z rekuperatorji bi si lahko pomagali ali še bolje s kisikovimi bombami in maskami.