Slovenija
24449 ogledov

Znano, od kod prihaja novi slovenski milijonar

Eurojackpot Loterija Slovenije
Minule dni je Slovenijo razveselila novica, da je zmagoviti Eurojackpot bil vplačan v Sloveniji, a dolgo časa nismo vedeli, od kod prihaja srečnež. Zdaj je jasno.

Ob novici, da je Slovenija bogatejša za novega milijonarja, so zagotovo z ušesi zastrigli tudi slovenski župani oz. županje. Znano dejstvo je, da občina, v kateri ima loterijski srečnež stalno prebivališče, "pobere" davek od nagrade. Pri 60 milijonih, kolikor jih je dobil srečnež iz Slovenije, namreč devet milijonov evrov pripada občini. 

In katera je ta občina? Kot poroča portal N1, gre za občino Mengeš. Mengeški župan Bogo Ropotar je za omenjeni portal potrdil, da je prav njihova občina dobila bogat priliv. "To je bilo izjemno presenečenje. Tudi šok," je komentiral občutke ob novici, da srečni dobitnik oz. srečna družina prihaja iz Mengša. 

"Lani nas je zadela nesreča v poplavah, zdaj pa nas je sreča," je vse skupaj še pokomentiral Ropotar.

Dobitniku je po odbitku davka, ki je romal v roke mengeške občine, ostalo še 51 milijonov evrov nagrade. Ni 60, a tudi 51 je lepa številka, kajne?

Župan je za N1 še pojasnil, da bo moral zdaj kot "dober gospodar" dobro premisliti, kako bo porabil denar, a da bo del zagotovo šel v obnovo infrastrukture in vrtcev po poplavah. "Vsekakor se bomo potrudili, da bomo dobitek porabili racionalno in v dobro občank in občanov," je zaključil.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 7
  • cene12 06:57 11.maj 2024.

    Bodo pa ja gasilcu sandiju še malo pomagali,saj je ja reševal otroke.

  • sandi76 20:51 10.maj 2024.

    Bo problem zapravit te milijončke ? Meni se zdi, da ne !