Slovenija
3516 ogledov

Šarec bo za novega kandidata za javno upravo predlaga Rudija Medveda

Marjan Šarec Anže Petkovšek Marjan Šarec na sedežu stranke LMŠ na dan parlamentarnih volitev.
Šarec za novega kandidata za ministra za javno upravo predlaga Rudija Medveda.

S stranke LMŠ so sporočili, da bo predsednik Vlade RS Marjan Šarec za novega kandidata za javno upravo imenoval Rudija Medveda. Novega kandidata bo Šarec uradno imenoval jutri. Rudi Medved je novoizvoljeni poslanec LMŠ v parlamentu.

Medved bo na mestu kandidata za ministra za javno upravo zamenjal Tugomirja Kodeljo, ki na zaslišanju pred matičnim odborom v državnem zboru ni podal jasnih odgovorov glede pogajanj s sindikati javnega sektorja. Prav tako so poslanci in poslanke ostali brez večine vsebinskih odgovorov, predvsem Kodelja ni pokazal znanja glede javnega plačnega sistema. Zapletlo se mu je že v samem začetku, ko je predstavil le sebe, ne pa tudi svojih idej glede vodenja resorja.

Kodelja je sicer na odboru dobil 10 glasov podpore, poleg koalicijskih poslancev med katerimi je tudi Medved, ga je najverjetneje podprl tudi poslanec Levice.

Tugomir Kodelja Zaslišanje Slovenija Tugomir Kodelja: "Vsi nismo odlični, tudi jaz danes zagotovo ne"

Piše scenarije za prireditve, besedila za zabavno glasbo in poezijo

Medved svoje kandidature danes ni želel komentirati, njegovo zaslišanje v državnem zboru pa bo predvidoma v ponedeljek.
Medved je univerzitetni diplomirani novinar, opravljen ima izpit iz Zakona o splošnem upravnem postopku. V letih od 1992 do 2005 je bil urednik dnevnoinformativnega in aktualnopolitičnega uredništva na Radiu Slovenija ter urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj na TV Slovenija. V letih 2005 in 2006 je bil odgovorni urednik Radia Kum Trbovlje, v letih 2007 in 2008 pa urednik oddaje 24 ur na POP TV.

Leta 2004 je postal direktor Kulturnega centra Delavski dom Zagorje, od leta 2012 je direktor občinske uprave Občine Zagorje ob Savi. Dvakrat je bil izvoljen v občinski svet Občine Zagorje ob Savi. Medved piše scenarije za prireditve, besedila za zabavno glasbo in poezijo, piše v predstavitvi Medveda na strani LMŠ.

Štrukelj: Dajmo mu priložnost

Branimir Štrukelj, predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja in glavni tajnik sindikata SVIZ meni, da je novemu kandidatu za ministra za javno upravo treba dati prioložnost, da se predstavi in opredeli ključne poglede. "Če ne bomo razrešili plačnega konflikta, ki je zelo zapleten, ni mogoče pričakovati, da bo javni sektor deloval kakovostno in normalno," je za STA dejal Štrukelj. V sindikatih javnega sektorja bodo po oblikovanju nove vlade stavko odmrznili . 

Komentarjev 7
  • res.no 11:22 06.september 2018.

    ejeje šarec - neresno delo, postavlja lastne kandidate tako kot bi pripravljal otroško igro - kjer si talajo vloge kdo bo kdo. Malo več resnosti in odgovornosti predsednika vlade bi se pa pričakovalo pri predlaganju kandidatov. To ni vrtec in ...prikaži več zabava - ne samo da se je kandidat izkazal za nezanesljivega, s tem se je tudi sam Šarec, ker ga je namreč on sam predlagal. očitno ne zna in ni najbolj zanesljiv pri svojem delu.

  • Tupamaros 11:15 06.september 2018.

    Minister za javno upravo mora biti nekdo, ki je dober pogajalec in predvsem strateg, ki zna. In ima jajca. Ta kekev bo na ministrstvu vodil glazbeno sekcijo vlade.

  • Tupamaros 11:05 06.september 2018.

    Da ne bo,šel čez noč, tudi njegov mandat. Še v vrtcu so bolj resni.