Slovenija
3149 ogledov

Zdravko Počivalšek: "Tu ne gre za nobene leve in desne. Samo evri so"

Zdravko Počivalšek Saša Despot
Sebe je ocenil kot "zapriseženega levičarja, ampak takega, ki pravi, da je treba najprej ustvariti, preden trošiš".

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je v intervjuju za RTV SLO povedal, da je zadovoljen z izvajanjem ukrepa turističnih bonov. "Turistični boni so rešili slovensko turistično gospodarstvo," je dejal. "Prej smo bili v turizmu več kot 70 odstotkov odvisni od tujih gostov, zdaj je situacija drugačna."

Povedal je, da je bila ideja turističnih bonov vzajemna - prišla je tako s strani svetovalne skupine kot posameznih ministrstev in predsednika vlade. "Bila je težka odločitev, ali bone namenimo samo za prenočitev z zajtrkom, a smo tako najbolj spodbudili potrošnjo tudi na preostalih področjih," je dejal. 

"Nepremišljen korak nam lahko naredi strahovito škodo"

interpelacija Zdravko Počivalšek Novo Slovenija Počivalšek na prostosti. Sedež NPU zapustil brez komentarja.

Ocenil je, da smo epidemijo v prvem obdobju uspešno obvladali, zdaj bo odvisno, kako bomo ravnali v naslednjem obdobju. "En sam nepremišljen korak nam lahko naredi strahovito škodo," je dejal in izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da nismo imeli večjega žarišča okužb znotraj proizvodnje. "Tako mora ostati tudi v drugi polovici leta."

interpelacija Zdravko Počivalšek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dodal je, da je bil pred vstopom politike direktor dveh podjetij in je v tistem obdobju ministrom in predsednikom vlade dajal predloge, kaj je treba narediti, da bi bilo gospodarstvu bolje. "Potem sem dobil priložnost, da sam soustvarjam te pogoje," je dejal. "Zelo rad komuniciram in poslušam vse, ki ustvarjajo. Ne delam si utvar, da vem vse."

Zdravko Počivalšek Hišne preiskave Slovenija Po včerajšnjem molku je Počivalšek spregovoril

"Delavci niso sredstvo"

Poudaril je, da delodajalci, ki ne razumejo, da so delavci njihovi sodelavci in del sistema, nimajo nobene možnosti preživeti. "Delavci niso sredstvo," je povedal. "So del podjetja in tista podjetja, ki znajo povezati poslovodstvo in zaposlene, so dobra in konkurenčna."

Sebe je ocenil kot levičarja. "Glejte, zase lahko rečem, da sem zaprisežen levičar, ampak tak levičar, ki pravi, da je treba najprej delati in ustvariti, da lahko trošiš," je dejal. Proteste je ocenil kot legitimne, a je "pri tem treba vedeti, kaj hočeš". "Ne moreš samo protestirati," je poudaril. "Imam neko celovitejšo sliko, kaj se dogaja v SLoveniji. Pri tem vidim veliko pozitivne energije vseh tistih, ki v Sloveniji ustvarjajo. Seveda moramo imeti pozitiven odnos do tistih, ki ne morejo delati ali nimajo pogojev za delo. V tem primeru pa mora biti naša družba socialna."

Respiratorne maske N95 Slovenija Afera maske: Pritiski so bili strašni, grožnje, izsiljevanje

"Poudarjam, dalali smo v izrednih razmerah"

Glede preiskave o nabavi zaščitne opreme je dejal, da se ne boji. "V procesu bom predstavil zadevo tako, kot je," je povedal. "Poudarjam, da smo delali v izrednih razmerah. Čas bo pokazal, kaj se je dejansko zgodilo."

interpelacija Zdravko Počivalšek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Glede razklanosti Slovencev je dejal, da ima, odkar je postal minister, o tem drugačno mnenje. "Preden sem postal minister, ko sem živel na osnovi tega, kar sem prebral, slišal in videl v medijih," je dejal. "Zdaj, ko vidim tudi drugo plat medalje, moram reči, da me razklanost in razdvojenost bolita. Večkrat imam navado reči in to ponavljam: Tu ne gre za nobene leve in desne. Samo evri so."

Tarča Soočenje Gale - Počivalšek Slovenija Zdravnik Knafelj: Ventilatorji za bolnike s covid-19 niso primerni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 18:52 22.julij 2020.

    odlično minister, kar tako trmasto naprej. če se boš oziral po marginalcih boš izgubil sapo. slovenija potrebuje izključno investicije iz nemčije, avstrije, francije.. ne pa reinvestiranje našega ukradenega denarja iz bivše juge ali iz davčnih oaz s podporo lažnih levičarskih ...prikaži več anarhistov, delomrznežev in nevladnikov.

  • milenko4 18:21 22.julij 2020.

    Toliko laži, sprenevedanja in trmoglavnjenja ministra v vezi nabave zaščitne opreme je res nedopustno. Me res zanima kaj bi Počivalšek naredil, da bi ga v primeru bolezni priključili na respirator brez dodatne opreme, Če delaš na škodo državljanov si tudi zaslužiš kazen.

  • luka65 17:16 22.julij 2020.

    Mafijaški kradljivec in lažnjivec, ki govori iz riti velikega vodje svoje belofašistične klike!