Slovenija
23 ogledov

Zaradi plina zaprli Karavanke

Karavanke PIC
Popolna zapora prometa skozi predor bo predvidoma do 12. ure.

Predor Karavanke je zaprt v obe smeri zaradi tehničnih težav na avstrijski strani. "Po naših informacijah je pričel uhajati plin pri delih, ki se trenutno odvijajo v predoru," pojasnjujejo na Darsu in dodajajo, da je zaenkrat informacija z avstrijske strani, da bo predor zaprt do 12. ure.

Zaradi zaprtja predora nastaja zastoj tovornih vozil. Kolona je dolga približno dva kilometra. Na prometno-informacijskem centru za osebna vozila priporočajo Korensko sedlo in Ljubelj. Predor bo zaprt predvidoma do 12. ure.

Izmenično tudi sicer

V predoru Karavanke je zaradi del promet tudi sicer urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom. "Promet poteka izmenično, ko je prometa več, se zapore prilagajajo glede na promet," pojasnjujejo na Darsu. "Če je na eni strani več vozil se prilagaja odpiranje in zapiranje." Ponoči med 20. in 5. uro pa so popolne zapore.

Dela do konca marca

Dela v zvezi nadgraditvijo prezračevanja so nujna zaradi uskladitve predora z direktivo evropskega parlamenta in sveta o minimalnih varnostnih zahtevah za predore in zaradi povečanja varnosti udeležencev v prometu ob morebitnih izrednih dogodkih v predoru. "Mi smo obvezani na direktivo, da se ta dela opravijo," pravijo na Darsu in dodajajo, da bodo dela zaključena do konca marca.

Komentarjev 1
  • Avatar krojac
    krojac 11:48 10.februar 2015.

    Marca bodo končali z deli.Verjetno v aprilu pa bodo začeli z novimi,če ne na naši strani po na Vstrijski strani.Končali bodo ko bo zgrajen nov tunel- tam nekje proti koncu leta 2028