Slovenija
10974 ogledov

Zadnja novica: V večjem delu Slovenije velika nevarnost toče

Neurje in toča
1/2
Profimedia
Agencija za okolje je objavila sporočilo, v katerem opozarja na veliko nevarnost toče v Ljubljani in okolici, na Notranjskem, Gorenjskem in Koroškem

Nevihtne celice s točo se po podatkih agencije za okolje danes popoldne lahko razvijejo v Ljubljani z okolico, na Notranjskem, Koroškem in Gorenjskem. Podatki se sicer spreminjajo zelo hitro.

Na tej povezavi lahko spremljate tudi radarsko sliko padavin.

Nevarnost toče | Avtor: Arso Arso

Spremenljivo vreme s plohami in nevihtami se sicer po državi pojavlja že ves dan. Ponoči bo deževje ponehalo, do takrat pa se padavine še vedno lahko pojavljajo.

V četrtek bo sprva precej oblačno in ponekod megleno, čez dan se bo delno zjasnilo. Sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte, ki bodo bolj verjetne v hribovitem svetu. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 23 do 27 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo sončno in vroče, enako velja za nedeljo, ko bo zapihal jugozahodni veter. A v prihodnjem tednu (srednjeročno napoved lahko preverite na tej povezavi) bo ozračje z dotokom hladnejšega zraka v višinah spet bolj nestabilno.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.