Slovenija
40 ogledov

Začelo se je, toča in poplave!

Vremensko opozorilo Arso
Agencija za okolje je za danes ponoči izdala oranžno opozorilo za jugozahod države. Iz Sevnice že poročajo o neurju z vetrom ter točo v debelini češnje.

Okoli 13. 20 je Sevnico z okolico zajelo močno neurje z vetrom in točo debeline češnje, poroča republiška uprava za zaščito in reševanje. Toča je poškodovala predvsem poljske pridelke.

Voda je poplavila cesto Sevnica–Drožanje in na cesto nanosila večjo količino peska in zemljine. Posredovali so delavci podjetja Komunala Sevnica, ki so cesto očistili. Na Drožanjski cesti je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše.

Gasilci so bili na delu tudi v Prosenjakovcih pri Moravskih Toplicah, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore, in v Tolminu, kjer je bilo potrebno odmašiti kanalizacijske poti. 

Za ponoči Arso izdal oranžno opozorilo

Vremenoslovci opozarjajo pred močnimi nalivi in razlitji hudournikov predvsem na jugozahodu Slovenije."V noči s torka na sredo so ob nevihtah predvsem na jugozahodu Slovenije možni močni krajevni nalivi. Danes zvečer in v noči na sredo lahko v jugozahodni, južni in osrednji Sloveniji ob močnih padavinah hitro narastejo in se razlijejo manjši hudourniški vodotoki," se glasi opozorilo. 

Oranžno opozorilo pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne, možna je gmotna škoda ali žrtve. 

Danes popoldan v veljavi rumeno opozorilo

Za danes, ko popoldne pričakujejo plohe in nevihte, je sicer izdano rumeno opozorilo, kar pomeni, da so vremenske razmere neugodne. "Napovedani možni vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer," se glasi opozorilo. 

Ponoči se bodo padavine in nevihte v zahodnih krajih okrepile in do jutra razširile proti vzhodu. Jutri bo sprva oblačno s padavinami, ki pa bodo do sredine dneva večinoma ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo, zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo jutri od 10 do 16, najvišje dnevne od 18 do 24 stopinj C.

V četrtek sončno in toplo

V četrtek bo dokaj sončno in toplo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Le v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo več oblačnosti, tam bodo nastajale krajevne plohe.V noči na petek se bodo padavine na zahodu spet nekoliko okrepile in prehodno zajele tudi južno in osrednjo Slovenijo. V petek bo večinoma sončno, le v Posočju bolj oblačno s kakšno ploho. Še bo pihal jugozahodnik, napovedujejo vremenoslovci. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.