Slovenija
664 ogledov

Za izredno pomoč prosijo že poleti

Denar, varčevanje, prihranki Profimedia
Višje cene energentov poglabljajo finančno stisko ljudi.

Centri za socialno delo (CSD) poročajo o povečanju števila prošenj za poplačilo položnic in za pomoč pri nakupu kurjave, poroča MMC. Pričakujejo, da se bo povpraševanje po izredni pomoči jeseni bistveno povečalo.

Upravičenci, ki so vloge v preteklosti oddali jeseni, letos za pomoč prosijo že poleti, ugotavljajo na CSD-jih. Glavni razlog za to so napovedane višje cene kuriv.

"Jeseni pričakujemo še večje povpraševanje. Bliža se šolsko leto, na nas se obračajo posamezni starši, v ospredju je skrb za nabavo kurjave," je za MMC povedala direktorica CSD-ja Posavje Marina Novak Razbelj.

Glede na trend v prvi polovici letošnjega leta napovedujo, da se bo število izrednih denarnih pomoči bistveno povišalo. Informacije o izredni denarni pomoči iščejo tudi zaposleni, ki se v preteklosti zanje niso zanimali.

CSD-ji uporabnike napotujejo po pomoč na nevladne, humanitarne organizacije. Prav tako posamezne občine pomagajo z enkratnimi denarnimi pomočmi. Novembra je pričakovati tudi državni draginjski dodatek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.