Slovenija
22312 ogledov

Vremenska napoved: Takšna ohladitev se približuje

jesensko vreme Profimedia
V prihodnjih dneh bo prevladovalo suho vreme, pričakujemo pa lahko ohladitev.

Počitniški teden bo postregel z večinoma sončnim in suhim vremenom. "V nedeljo bo povečini suho vreme z veliko sonca, le na zahodu bo še bolj oblačno. Ker bo pihal jugozahodni veter, bo precej toplo, na vzhodu bi se lahko ogrelo do 23 ali 24 °C," piše vremenski portal Ciklon.si. Tudi v ponedeljek bo nad nami še naprej razmeroma topla zračna masa z jugozahodnim vetrom. Čez dan se bodo temperature v notranjosti gibale blizu 20 °C.  

Od torka dalje bomo na vzhodnem robu obsežnega sistema visokega zračnega pritiska. "Od vzhoda bo pri tleh začel pritekati nekoliko hladnejši zrak, v višinah bo dotekal nad nas bolj suh in toplejši zrak. Ker bo v spodnjih plasteh prisoten hladnejši in bolj vlažen zrak, bo od vzhoda iznad Panonske nižine privleklo precej megle oz. nizke oblačnosti, iz katere bo občasno tudi rosilo. Po sonce bo treba vsaj v osrednji in vzhodni Sloveniji v višje lege, saj bo nizka oblačnost lahko vztrajala večji del dneva. Na zahodu in na Primorskem pa bo predvidoma več sončnega vremena. Zato bodo tudi temperature nižje in se bodo vrtele okoli 15 °C, na Primorskem ob šibki burji do 21 °C," napovedujejo. "Med sredo in deloma petkom je napoved še nekoliko pod vprašajem, predvidoma pa bo megle oz. nizke oblačnosti nekoliko manj, čez dan in popoldne bo verjetno povsod prevladovalo sončno vreme, temperature bodo zato spet nekoliko višje, na Primorskem bo vse dni do okoli 21 °C."

Bled jesen | Avtor: Profimedia Profimedia

Prihaja polarna zračna masa

"Ob koncu tedna se bo iz severa Evrope spustila polarna zračna masa z vremensko fronto, ki bo delno vplivala na vreme pri nas. V soboto nas bo najverjetneje prešla vremenska fronta, po zadnjih izračunih bo nastalo nekaj krajevnih ploh. Količina padavin bo majhna," pravijo. 

Na agenciji za okolje napovedujejo, da bodo v soboto "predvidoma padavine zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo spuščala. V nedeljo in ponedeljek kaže na suho, a hladno vreme z burjo na Primorske. Jutranje temperature bodo v notranjosti blizu ničle, popoldanske pa med 5 in 10 °C".

Kot je razvidno iz verjetnostne napovedi za 10 dni, se bodo prihodnji konec tedna lahko temperature na severozahodu države zjutraj spustile pod ledišče, blizu ničle pa bodo tudi na severovzhodu, jugovzhodu in v osrednji Sloveniji. Prihodnjo nedeljo se tako čez dan temperature po večini države ne bodo povzpele nad 10 °C.  

vremenska napoved dolgoročna temperatura | Avtor: ARSO ARSO

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.