Slovenija
53928 ogledov

Ne moremo verjeti, kakšno vreme nas čaka

jesen sonce gozd Profimedia
Po deževnem in hladnem obdobju je pred nami zanimiv vremenski preobrat.

"Do 24. oktobra brez konkretnih padavin in veliko sonca. Taka je napoved od jutri naprej - danes se bodo v popoldnevu še pojavljale plohe. Temperature bodo več ali manj vsak dan med 17 in 20 °C, na Primorskem tudi do 22 °C," pravijo pri Neurje.si

"V naslednjem tednu kaže da bomo v šibkem območju visokega zračnega pritiska s centrom nad Baltikom. Nad nami bo razmeroma topla zračna masa, prevladovali bodo dokaj neizraziti jugozahodni vetrovi, ozračje bo mirno. Lahko pričakujemo stabilno vreme z več sonca na vzhodu in višjimi temperaturami, ki bodo večinoma presegle +20 °C, proti zahodu pa bo več oblakov, občasno so možne tudi manjše padavine," dodajajo pri Ciklon.si.

Pred nami je sicer suh konec tedna. Danes zjutraj in deloma dopoldne bo v notranjosti nizka oblačnost. Čez dan bo pretežno jasno z občasno povečano oblačnostjo, le na Gorenjskem bo še nekaj nizke oblačnosti. Burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah okoli 3, najvišje dnevne od 14 do 17, na Primorskem do okoli 21 °C, pravijo na agenciji za okolje.

V nedeljo bo deloma sončno, več oblačnosti bo na zahodu države. Zapihal bo jugozahodni veter, otoplilo se bo.

V ponedeljek zjutraj bo v notranjosti države nekaj nizke oblačnosti. Dopoldne se bo nato delno zjasnilo. Na zahodu se bo popoldne pooblačilo, oblačnost pa se bo od zahoda povečevala tudi drugje po državi. Od torka do sobote bo prevladovalo suho in dokaj sončno vreme. Občasno bo nekaj povečane oblačnosti. Verjetnost za padavine bo zelo majhna in se nekoliko poveča le ob koncu obdobja. Jutranje temperature bodo po nižinah okoli 10, najvišje dnevne okoli 20 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • SlavkoKrizman 22:46 11.oktober 2024.

    Edini, ki ne zmore verjeti je kvazi avtor.

  • PasjaProcesija 15:10 11.oktober 2024.

    Gotovo je zarota. Vam bo bobubob povedal.