Slovenija
27211 ogledov

Voznik rešilca je moral poklicati policijo

rešilec Saša Despot
Policisti iščejo voznika tovornjaka, ki je povzročil nesrečo in pobegnil.

"V sredo, 10. julija, ob 10.34, so bili policisti OKC PU Nova Gorica s strani voznika reševalnega vozila obveščeni o prometni nesreči II. kategorije s pobegom, ki se je v jutranjih urah zgodila na glavni cesti v bližini naselja Dolenja Trebuša na Tolminskem," so sporočili danes. 

Policisti so ugotovili, da je 24-letni voznik reševalnega vozila (v vozilu so bili še trije potniki: 55-letna potnica in dva sopotnika, stara 71 in 74 let) včeraj ob 8.15 uri zjutraj opravljal sanitetni prevoz iz Slapa Tolmina v smeri Dolenje Trebuše. "Ko je pripeljal do desnega nepreglednega ovinka, mu je v nasprotni smeri, po sredini vozišča, pripeljal zaenkrat še neznani voznik tovornega vozila, črne barve s prikolico z modro cerado. Pri umikanju tovornemu vozilu se je voznik reševalnega vozila sunkovito zaustavil, voznik tovornega vozila pa je vožnjo nadaljeval in pri tem z srednjim levim delom prikolice in cerade podrsal po levem vzvratnem ogledalu reševalnega vozila in ga zaprl," so ugotovili policisti. Pri umikanju in zaviranju je potnica v reševalnem vozilu utrpela poškodbo kolena.

Voznik tovornega vozila se na kraju nezgode ni ustavil in je s kraja odpeljal naprej ne da bi drugemu udeležencu prometne nesreče nudil svoje podatke oziroma o tem obvestil Policijo (kršitev drugega odstavka 110. člena ZPrCP). Tolminski policisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev pobeglega voznika tovornega vozila.

Da bi razjasnili vse okoliščine prometne nesreče policisti pozivajo neznanega voznika tovornega vozila oziroma vse, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije, da se zglasijo na Policijski postaji Tolmin (Trg 1. maja 4, 5220 Tolmin) ali na najbližji policijski postaji. Pokličejo lahko tudi na (05) 381 49 00 (PP Tolmin), interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200. Tolminskim policistom lahko tudi pišejo na , pp_tolmin.pung@policija.si. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Toma 11:54 11.julij 2024.

    Najbrž ni niti opazil, da je prišlo do kontakta. Sem imel primer dotika ogledal pri vožnji nasproti in pa prehitevanju, pa se ni noben odzval...