Slovenija
10 ogledov

Vojni zakon po predlogu SD?

Janez JanÅ¡a BOBO Žurnal24 main
Premier Janša je prepričan, da lahko izhodišče za rešitev odprtih vprašanj glede žrtev vojnega nasilja postane predlog zakona o žrtvah vojnega nasilja, ki ga je pripravila SD.

Predsednik vlade Janez Janša je po sestanku predsednikov parlamentarnih strank pojasnil, da so se na sestanku dogovorili, da vsi predsedniki parlamentarnih strank z možnostjo takšnega pristopa k rešitvi vprašanj, povezanih z žrtvami vojnega nasilja, seznanijo poslanske skupine svojih strank in pristojne strankarske organe za odločanje. Ali je to rešitev, bi se po premierjevem mnenju lahko videlo v enem tednu.

Če se bo pokazalo, da je večina parlamentarnih strank naklonjena temu, da se zadeve rešijo na takšen način, se bodo predsedniki strank še enkrat sestali in poskušali oblikovati besedilo, ki bi ga vse ali večina parlamentarnih strank skupaj vložile v proceduro, je še poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.