Slovenija
296 ogledov

Vodjo poslancev Svobode obiskali kriminalisti

Nataša Avšič Bogovič Državni zbor/Sušnik Matija
Kriminalisti so opravili pogovor z vodjo poslanske skupine Svoboda Natašo Avšič Bogovoič. Zanimale so jih informacije o sestankih v državnem zboru.

Kriminalisti NPU so danes z vodjo poslanske skupine Svoboda Natašo Avšič Bogovič opravili informativni pogovor, je poročal N1. Kot je ocenila tudi za STA, so bržkone zbirali informacije o posnetku dogovarjanj glede referenduma oz. resolucije o Jeku 2, ki jih je v oddaji Tarča objavila Televizija Slovenija, saj jih je zanimal potek sestankov v DZ.

"Zanimalo jih je predvsem, kakšne vrste sestankov imamo v državnem zboru. Seveda smo potem prišli na vprašanja o konkretnih sestankih, kdo se jih udeležuje, kako je z vabljenimi, kar sem tudi pojasnila," je dejala. Kriminaliste je po njenih besedah zanimalo tudi, "kdo je bil na sestanku v teh dveh kritičnih dneh".

Po njenih predvidevanjih so kriminalisti poslansko skupino Svoboda obiskali zaradi posnetka političnih dogovarjanj glede referenduma oz. resolucije o Jeku 2, ki jih je v oddaji Tarča prejšnji teden objavila Televizija Slovenija. Kriminalisti tega niso zanikali, so se pa pogovarjali tudi o tem, pravi. Meni, da so kriminalisti v DZ prišli na podlagi naznanila generalnega sekretariata DZ v zvezi z nedovoljenim snemanjem. Predvideva, da iščejo osebo, ki je ta objavljeni posnetek posnela.

Poudarila je, da je šlo za informativni sestanek in da ni šlo za nič posebnega.

Po informacijah STA kriminalisti drugih poslanskih skupin niso obiskali.

Na Generalni policijski upravi (GPU) so za STA potrdili, da Nacionalni preiskovalni urad (NPU) v zvezi z nedavnimi medijskimi objavami izvaja aktivnosti in preverja, ali so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti. Več podatkov pa zaradi varovanja postopka ne morejo posredovati.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar karjola
    karjola 18:25 25.oktober 2024.

    še bojo letele glave