Slovenija
7 ogledov

Večina za arbitražni sporazum

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Na referendumu bi arbitražni sporazum podprlo skoraj 40 odstotkov. Največ podpore med strankami ima SDS, kažejo rezultati raziskave Vox Populi.

Arbitražni sporazum s Hrvaško bi na referendumu podprlo 39,7 odstotka ljudi, kaže javnomnenjska anketa Vox populi. Proti sporazumu jih je 32,1 odstotka, medtem ko je neopredeljenih še dobrih 28 odstotkov, kažejo rezultati ankete Vox populi, ki jo za časnik Dnevnik in POP TV opravlja agencija Ninamedia.

Referenduma bi se zagotovo oziroma verjetno udeležilo skupaj 69 odstotkov vprašanih.

SDS vodi

Med strankami najbolje kaže SDS. Ta bi, če bi bile volitve v nedeljo, prejela 19,1 odstotka preferenc, kar pa je za poldrugi odstotek manj kot aprila. Na drugem mestu se je vladna SD z 18 odstotki zopet precej približala SDS, medtem ko ostale stranke precej zaostajajo.

Največjima strankama sledijo LDS s 5,4 odstotka preferenc, Zares (4,2), SNS (4,1), DeSUS (3,1) in SLS s poltretjim odstotkom. Dobrih 40 odstotkov vprašanih še ni opredeljenih oziroma se volitev ne bi udeležilo.

Večina z delom vlade ni zadovoljna
Delo vlade večina še vedno ocenjuje kot neuspešno (58,2 odstotka), ob 8,5 odstotka neopredeljenih pa se je nekoliko zvišal delež tistih, ki delo ministrske ekipe ocenjujejo pozitivno. Slednjih je bilo tokrat 33,3 odstotka.

Telefonsko anketo so opravili med 18. in 20. majem na vzorcu 700 oseb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.