Slovenija
17 ogledov

Varuhinja z Matejem o vprašanju izbrisanih

Mate je zavrnil obtožbe, "da policija nič ne dela". Žurnal24 main
Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek-Travnik je na delovnem spoznavnem obisku sprejela ministra za notranje zadeve Dragutina Mateja s sodelavci.

Varuhinja je med drugim poudarila, da je treba pri reševanju problematike izbrisanih spoštovati odločbe ustavnega sodišča, Mate pa je Čebašek-Travnikovi podrobneje pojasnil stališče vlade do reševanja tega vprašanja.

Minister in varuhinja sta se v pogovoru o nadzoru nad ustanovami, kot so policijske postaje, zapori, center za tujce in azilni dom, dotaknila tudi možnosti za intenzivnejše sodelovanje nevladnih organizacij. To sodelovanje naj bi se oblikovalo zlasti kot zagotavljanje funkcionalne pomoči in izvajanja drugih dejavnosti prosilcem za azil v obdobju, ko ti čakajo na odločitev o njihovi prošnji za azil.

Govorila sta tudi o problematiki varnostnih služb, ob čemer je Mate varuhinji človekovih pravic predstavil ukrepanje policije v primerih, kot je bil tragični dogodek pred diskoteko Global. Med drugim je beseda tekla tudi o vprašanju delovnih razmerij v policiji in pritožb zoper delo policistov.

Iz varuhinjinega urada so še sporočili, da sta se Mate in Čebašek-Travnikova dogovorila tudi za poglobitev sodelovanja na področju boja proti nasilju na vseh ravneh. Strinjala sta se, da je sodelovanje med uradom in ministrstvom za notranje zadeve kljub razlikam v stališčih sicer zelo dobro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.