Slovenija
8166 ogledov

V Železnikih ilegalno odprli cesto, na ministrstvu besni poklicali inšpekcijo

Gradbišče na Keltiki Žurnal24 main
Niso še dobili dovoljenja, a so cesto kljub temu odprli za promet.

Gradnja kilometer dolge obvoznice v Železnikih sicer še ni dokončana, a so cesto minuli konec tedna že odprli za promet. 

Po poročanju portala Gorenjski glas je župan Marko Gasser ob tem pojasnil, da so se odločili vozila preusmeriti na novo cesto zato, ker so pretekli konec tedna v Železnikih potekali Čipkarski dnevi in tudi reli - s tem so se izognili prometu po ozki regionalni cesti skozi staro trško jedro.

Po napovedih župana bo obvoznica ostala odprt zaradi obnove vodovoda v začetnem delu naselja, saj bo obstoječa regionalna cesta neprevozna.

Ob zaključnih delih na obvoznici pa je župan napovedal kratko preusmeritev prometa na regionalno cesto. "Pričakujem, da bodo dela najkasneje v dveh tednih končana," je napovedal župan.

Medtem ko so prebivalci in občina navdušeni, pa na ministrstvu za infrastrukturo besnijo. "Kot izhaja iz medijskih objav, so v Občini Železniki brez pooblastil in v nasprotju z zakonskimi predpisi odprli državno obvozno cesto in omogočili promet po njej. Dela na obvoznici Železniki še niso zaključena, projekt nima ne komisijskega ne tehničnega pregleda, kot tudi ne dovoljenja za predajo ceste v promet oz. uporabo ceste. S tem dejanjem so lahko ogrožena življenja ter varnost voznikov in krajanov," so dejali.

Napovedali so še, da bo inšpektorat RS za infrastrukturo v postopku nadzora ugotavljal vse okoliščine in ukrepal v skladu s svojimi pristojnostmi ter glede na ugotovitve vključil tudi ostale pristojne organe.

Cesta je zdaj ponovno zaprta za ves promet. "Sprostitev prometa je možna po zaključku gradbenih del in uspešno izvedenem komisijskem oziroma tehničnem pregledu."

Fotografija je simbolična.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • YaKo 17:34 04.julij 2024.

    Niso se še prišli tapravi poslikat in trak prerezat.

  • McBobo 16:32 04.julij 2024.

    Še tisto malo, kar se na silo naredi, je treba uničit in zapreti. Na silo zato, predno se dobi vsa soglasja in uredi birokracija, mine 10+ let. Janša je hotel debirokratizirati državo, pa se mu ni pustilo. Zato plešite dalje. ...prikaži več Infrastruktura je pa že na ravni Albanije.

  • Luksi 16:28 04.julij 2024.

    Lep primer tega, kako nas birokracija duši. Cesta je zgrajena in po njej je normalno potekal promet, niso pa še uradniki prejeli svojih 10% in zato papirjev še ni. Posledično so takoj aktivirali inšpektorje, ki bodo tudi pobrali svojih 10% ...prikaži več in potem bo promet lahko stekel... Banda pokvarjena!