Slovenija
30 ogledov

V prestolnici padala toča, veter podiral drevesa

Podrto drevo
1/3
Shutterstock
Okoli pol četrte ure se je v osrednji Sloveniji razbesnela nevihta, ki je prinesla tudi nekaj toče. Na cestišče in strehe padala drevesa.

Nevihta z močnih vetrom in strelami se je okoli 15:30 ure razbesnela pretežno v prestolnici. Po besedah dežurnega prognostika na Agenciji RS za okolje (Arso) je po radarskih meritvah prišlo do manjše toče, kje točno je padala, pa na Arsu nimajo podatka.

"Sama nevihta je šla čez Ljubljano, malo bolj čez vzhodni del. Večja toča je manj verjetna. Toča se lahko pojavi v vsaki nevihti, ob takih razmerah, kot so sedaj, pa je pričakovati bolj sodro ali drobno točo. Večja toča bi potrebovala malo drugačne razmere, tako da je danes manj verjetna," nam je še povedal dežurni prognostik.

Padalo drevje, udarjala strela

Malo pred 16. uro se je zaradi močnega vetra podrla smreka in ovirala promet na Grafenauerjevi ulici v Ljubljani. Intervenirali so gasilci, ki so razžagali drevo in ga odstranili s cestišča. Močan veter je podrl drevo tudi na Šmartinski cesti, ki je padlo na streho stanovanjskega objekta. Zaradi močnega vetra pa se je odlomila veja in padla na osebno vozilo na Zaloški cesti v Ljubljani.

Tudi v ljubljanskem živalskem vrtu se je razbesnelo močno neurje. Pustilo je posledice na drevesih, ki jih je dobesedno olupilo.

Med nevihto je nekaj minut po 16. uri udarila strela v stanovanjski objekt na Verovškovi ulici v Ljubljani. Strela je poškodovala dimnik, drugih poškodb pa gasilci, ki so pregledali cel objekt, niso našli.

Na streliški ulici v Ljubljani je meteorna voda zalila kletno stanovanje.

Jutri še možne krajevne plohe, v nedeljo sonce

Do večera bo še spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ponoči se bo delno zjasnilo, ponekod bo lahko nastala megla. Jutri bo dopoldne večinoma sončno, ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo jutri manj pogoste. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj C.

V nedeljo bo večinoma sončno. Več oblačnosti bo le v hribovitih krajih zahodne Slovenije, kjer bodo predvsem popoldne občasno krajevne padavine. V ponedeljek bo na vzhodu delno jasno, drugod pa pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter.

Če imate fotografije toče ali neurja, jih pošljite preko spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.