Slovenija
1 ogledov

V Celju zaradi epidemije omejili obiske

Otrok v postelji Shutterstock
Zaradi epidemije respiratornih okužb je do nadaljnjega prepovedan obisk na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Celje.

Da bi preprečili širjenje okužb in zmanjšali možnosti za dodatne okužbe, so zaradi porasta respiratornih infektov prepovedali obiske na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Celje. "Obiski so omejeni na enega starša oziroma skrbnika otroka in mednje prištevamo tudi starše, ki so v bolnišnici hospitalizirani kot spremljevalci svojih otrok,“ so sporočili iz bolnišnice.

Pediatrični oddelek v Ljubljani poln

Že včeraj so z UKC Ljubljana sporočili, da se je decembra povečalo število sprejemov dojenčkov in majhnih otrok do drugega leta starosti z diagnozo akutni bronhiolitis. Kot so za nas povedali na UKC Ljubljana, omejitev obiskov še ni, saj višek obolenj šele pričakujejo.

Pri bronhiolitisu gre sicer za izrazito sezonsko obolenje spodnjih dihal, ki ga povzročajo različni virusi. Najpogostejši povzročitelj je respiratorno sincicijski virus (RSV). Zaradi zapletov ob virozi (neuradno smo izvedeli, da naj bi bil otrok okužen z RSV) je pretekli teden umrla dvoletnica, decembra pa je zaradi adenovirusa umrl 15-mesečni otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.