Slovenija
2788 ogledov

Urško Klakočar Zupančič bi kar zamenjali

Urška Klakočar Zupančič
1/3
Saša Despot Urška Klakočar Zupančič
SDS napovedala predlog za zamenjavo Urške Klakočar Zupančič.

Urška Klakočar Zupančič, ki jo po anketi Dela mnogi vidijo kot najprimernejšo naslednico Roberta Goloba, če bi se ta umaknil z vrha stranke, je izpostavljena številnim očitkom opozicije. 

V vrstah največje opozicijske stranke se je namreč porodila ideja, da bi jo zamenjali, na njeno mesto pa imenovali Meiro Hot (SD), ki je zdaj podpredsednica državnega zbora in tudi podpredsednica stranke.

Na nedavni izredni seji državnega zbora o domnevno nezakonitem delovanju ministrstva za kulturo, ki ga vodi Asta Vrečko, (Levica), je to napovedal poslanec SDS Andrej Hoivik. Napovedal je, da bo zaradi "groženj" njegova poslanska skupina predlagala razrešitev predsednice parlamenta. Meira Hot je sicer za Delo dejala, da soglasja za prevzem funkcije predsednice državnega zbora ne bi dala. 

Urška Klakočar Zupančič | Avtor: Državni zbor Državni zbor
Urška Klakočar Zupančič je grožnje za zamenjavo že enkrat preživela. V nemilosti predsednika Gibanja Svoboda se je znašla lani oktobra, ko ni podprla razrešitve takratne ministrice za kmetijstvo Irene Šinko, kar jo je stalo mesta podpredsednice stranke, s katerega je sicer formalno odstopila sama.

Urška Klakočar Zupančič se v zadnjem času pogosto spopada z očitki opozicije o kršenju poslovnika državnega zbora in nespoštovanju ustave, zato v SDS razmišljajo, da se ne bi več udeleževali njenih kolegijev v državnem zboru.

Kot še piše Delo, vsi ti zapleti pa očitno ne vplivajo na predsedničine javnomnenjske ratinge in tudi ne na oceno dela državnega zbora. Delež negativnih in zelo negativnih ocen o delu državnega zbora je za več kot pet odstotnih točk nižji, kot je delež negativnih odgovorov na račun ocene dela vlade.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 23
  • bobubob 12:42 22.oktober 2024.

    Meiro? Me prav zanima, kako daleč se je to 'jabolko' odkotalilo od drevesa. In - je morda ta ideja prispevek piranskega/portoroškega odbora SDS? Ta 'jabolka' že toliko časa gnijejo v tej gajbi, da težko med njimi danes še najdeš zdravega. ...prikaži večavega. Bo treba gajbo razkužiti in vanjo naložiti drugo sadje. Bistveno manj pokvarljivo. Na nov način in ne tako, kot smo nalagali v preteklih desetletjih, po načelu, da je tudi banana lahko jabolko, če se banana tako počuti in se za jabolko tudi izreče.

  • Kmodri_ 12:24 22.oktober 2024.

    A je dobila patent za pupet lutko? Samo vprašam....

  • bleki 12:12 22.oktober 2024.

    Zamenjt. Ni druge. Golob in mesečnika, maljevca, in pokljuko in ostals škodljivce zamenjt vse, ampak ne z janširijem seveda.