Slovenija
2538 ogledov

Preveč petelinov na premajhnem gnoju!

vlada zabava matej tonin janez janša s kozarcem Reševalni pas/Twitter
Omrežje X je kot kaže danes prizorišče besednega dvoboja med šefoma SDS in NSi.

Predsednik SDS Janez Janša je popoldne na omrežju X objavil piker zapis, namenjen predsedniku NSi Mateju Toninu, ki je na kongresu svoje stranke pozval stranke na desnici k sodelovanju. Janša je zapis začinil v svojem slogu: “Sorry, zamočili ste. Bojim se, da nepovratno! Jokate nad Golobom, 2 leti pa ste mu držali štango in omogočili, da še vedno dela škodo ljudem in državi. ”

Ni trajalo dolgo, da je Tonin odgovoril Janši. "Hvala, da si jasno povedal, da gre stranka SDS v dokončno samoizolacijo. Srečno še en mandat v opoziciji."

Tonin je dodal, da bo NSi delala za desnosredinsko vlado, ki bo manj tvitala in bolj pomirjala: "Z Golobom v zadnjem obdobju dobro sodelujeta. Od tu najbrž izhaja tvoja skrb zaradi naše ostrine do Golobove vlade. Pazi na stranko. Zapustili so jo kar trije poslanci v zadnjem mesecu. Žal si nepovratno zamočil 2012. Izgubili smo vlado in še liberalno stranko, ki je bila pripravljena sodelovati z nami. Slovenija je plačala visoko ceno. Morda nepovratno."

Tonin je sicer v nagovoru na sobotnem kongresu NSi, ki mu je podelil še en dveletni mandat na čelu stranke, dejal, da lahko iz razdrobljenih sil na desni oblikujejo močno politično silo, ki bo skupaj s SDS lahko v prihodnjih letih oblikovala novo vlado, kar je sicer Janša v današnjem zapisu označil kot račun brez krčmarja.

Zvečer je izmenjavo ostrih besed v oddaji Politično s Tanjo Gobec na Televiziji Slovenija pokomentiral še Lojze Peterle in ocenil, da se "na desnem polu dogaja preveč petelinov na premajhnem gnoju". Spomnil je na čas pred 25 leti, ko so si med sabo pomagali, v tekmi v zmerjanju, prerekanju, prerivanju in izločanju pa ne uživa, saj da ga zanima, kaj bo s Slovenijo, je dejal. Da se stranke preveč ukvarjajo z medsebojnim spopadanjem in konsolidacijo in premalo z razvojem Slovenije, je ocenil tudi nekdanji premier in bivši predsednik SMC Miro Cerar. Po njegovih besedah se v času sedanje antijanševe koalicije vse pozicionira na gibalu Janša - proti Janša, kar je zelo nezdrava situacija za Slovenij

Komentarjev 4
  • Nelaži 22:06 20.oktober 2024.

    vsi levo-desni politikanti so samo še za na smetišče zgodovine. Vse so razprodali kar se je v Sloveniji razprodati dalo, provizije in podkupnine so jim bile pomembnejše od zdravja in blagostanja slovenskega naroda, Med njimi je veliko kriminalcev in kokainskih odvisnikov.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 19:29 20.oktober 2024.

    Dajte no nehat s to bebavo patetiko, narodu gre že na bruhanje...

  • crniovcar 18:50 20.oktober 2024.

    Največji sovražniki gredo po sestanku vedno na kavo!!!!!!!!