Slovenija
0 ogledov

"To niso resnice"

Mercator Reuters
Prodaja Mercatorja. Tik pred podpisom ali je do tam še dolga procedura.

Kot je poročala POP TV, naj bi bila prodaja več kot polovičnega deleža Mercatorja Agrokorju tik pred vrati. Konzorcij prodajalcev, med njimi NLB in Pivovarna Laško, na bi pogodbo o prodaji podpisali 12. junija. Pogajali naj bi se le še o podrobnostih – vendar po poročanju televizije tudi cena delnice – ta naj bi znašala zdaj 110 evrov za delnico – še ni dorečena, odprto je tudi vprašanje prestrukturiranja Meractorjevega milijardnega dolga.

Predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko je navedbe o skorajšnji prodaji zanikal.  "To niso resnice. Zdaj se usklajujemo, kakor se tudi moramo. Pred samim podpisom pogodbe pa je še kup dogodkov, ki jih morajo potrditi ustrezni organi. Za parafo oziroma za podpis pogodbe pa rabimo soglasje nadzornega sveta. Tisti, ki govori drugače, govori na pamet in to ni res," je za RTVS zatrdil Zorko. Poudaril je, da tako navajanje škoduje gospodarstvu.

Komentarjev 1
  • nostradamus 10:57 02.junij 2013.

    prodati sedaj se mercator ter na zavod spraviti se cca 10.000 ljudi je najvecji nesmiselagrokor je pred financnim zlomom mercator bi po kosih razprodal ter pobasal kar bi lahkosloveniji pa bi pustil novih 10.000 brezposelnih drzava bi morala ...prikaži več posredovati ce ze drugega ne zaradi zascite mercatorja kot nacionalnega interesa ter kopice novih brezposelnih tudi banke bi morale tukaj razmisljati trezno kajti dobiti nekaj ni resitev reprogam kreditov prestrukturiranje samega mercatorja je veliko boljsa resitev od prodaje hrvatom