Slovenija
1164 ogledov

Takšna je slovenska pomoč prizadetim v Bosni in Hercegovini

Naravna nesreča poplave v Bosni in Hercegovini Profimedia
Odločitev vlade na dopisni seji.

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji sprejela odločitev, da se Bosni in Hercegovini, ki so jo prizadele poplave, na podlagi zaprosila za pomoč prek mehanizma Unije na področju civilne zaščite, zagotovi pomoč za posredovanje ob poplavah.

Kot je znano, Bosno in Hercegovino so zaradi obilnega deževja prizadele poplave; padavine so povzročile tudi zemeljske plazove in skalne podore. Najhuje je v Kreševu, Fojnici ter na severu Hercegovine v okolici Konjica in Jablanice. Prekinjene so cestne in telekomunikacijske povezave, poročajo pa tudi o smrtnih žrtvah. Prebivalcem na prizadetem območju je treba čim prej zagotoviti osnovne pogoje za življenje. 

Skupna vrednost slovenske pomoči bo znašala do 250.000 evrov, ki jo bo Evropska komisija povrnila v do 75 odstotkov transportnih ter nekaterih operativnih stroškov delovanja enot. 

Finančna sredstva za izvedbo tega sklepa bo zagotovilo Ministrstvo za obrambo iz finančnega načrta pri proračunskem uporabniku Uprava RS za zaščito in reševanje.

Naravna nesreča poplave v Bosni in Hercegovini BiH Svet Katastrofa v Bosni: "Soseda je prineslo pred moja vrata, nisem ga mogel rešiti"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 10:11 06.oktober 2024.

    Doniral jim,malenkost ,to lahko storim,kaj več pa ne morem

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:47 06.oktober 2024.

    Jaz bi njim pomagal toliko kot so oni nam lansko leto,nč