Slovenija
4734 ogledov

Tako se je Janša odzval na izstop Logarja, čisto v njegovem stilu

Anže Logar in Janez Janša Profimedia
Anžetu Logarju se je sprva zahvalil, nato pa ga pikro zbodel – to je Janez Janša, tega smo od njega že dobro vajeni.

Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša je javno objavil izstopno izjavo Anžeta Logarja, ki zapušča stranko SDS, ter tudi svoj odgovor nekdaj velikemu prijatelju, zdaj pa konkurentu Anžetu Logarju.  

Spomnimo: Dolgoletni vidni član in poslanec SDS Anže Logar je izstopil iz stranke, je danes prvi poročal portal N1. Logar je bil sicer dolgoletni član stranke, mnogi pa so ga v preteklosti že videli tudi kot možnega naslednika Janeza Janše na čelu stranke. Kot je razvidno iz elektronskega sporočila, ki ga je objavil Janez Janša, je Logar prvaku SDS sporočil, da izstopa iz stranke, saj se je odločil za "naslednji korak" – to bo najverjetneje ustanovitev lastne stranke. 

Janša se mu je v odgovoru sprva zahvalil, in sicer z naslednjimi besedami: "Hvala za spoznanje, ki smo ga sicer delno že prebrali na spletu in pa veliko sreče pri naslednjem koraku." Nato pa je Logarja, s katerim sta bila v zadnjem času na bojni nogi, še posebej ko je Logar napovedal, da ga zanima prevzem stranke SDS, pikro zbodel. 

"Upamo, da bo narejen na verodostojni osnovi in da izjavi o izstopu iz stranke sledi tudi izjava o odstopu poslanca Anžeta Logarja oziroma vrnitvi poslanskega mandata ter izpolnitev ostalih obveznosti iz 7. in 8. člena Pogodbe o kandidaturi za poslanca Državnega zbora RS, ki ste jo lastnoročno podpisali 12. 3.2022," je zapisal Janša. Naj dodamo, da se sicer Logar še ni opredelil do tega, ali bo zapustil tudi poslansko skupino SDS.

"Ne znamo si predstavljati, da bi bil ta naslednji korak – kot začetek nečesa novega, velikega – obremenjen s prelomljeno dano in podpisano besedo ob kandidaturi v okraju, kjer niste imeli ne stalnega prebivališča ne rojstnega kraja in ne zaposlitve in kjer vam je delo stranke SDS skozi njeno zgodovino skupaj z napori sokandidatov v volilni enoti dejansko omogočilo izvolitev," je še nadaljeval prvak največje opozicijske stranke, ki tako zahteva, da Logar vrne poslanski mandat, namesto njega pa bi tako v državni zbor vstopil drug član SDS-a. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:58 09.oktober 2024.

    Izjava dr. Erika Breclja o morebitnih političnih ambicijah: "Bil bi predsednik SDS, pa so mi rekli, da lažje postaneš papež", kateri na žalost včeraj mediji niso namenili pozornosti, ki bi si jo zaradi pronicljivosti zaslužila, pove vse, dovolj in še ...prikaži več več. Med drugim tudi o enem izmed danes verjetno najpomembnejših razlogov odločitve dr. Anžeta Logarja! Očitno je le prišel do spoznanja, da dokler so vajeti v absolutni oblasti Janše, je politični potencial SDS omejen le na tisto že doseženo...

  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 16:22 09.oktober 2024.

    Baje da se bo prefarbani Logar vpisal v Levico, hehehe.

  • Ender3 15:24 09.oktober 2024.

    Medijski spin za naivno javnost !. To je del scenarija, kako bo nestrankarski sdsjevec Logar sodeloval pri sestavi neke nove Janezove vlade. Anže L. se ne bo nikoli odrekel svojemu guruju in političnemu ideologu, ker mu je tlakoval politično pot. ...prikaži več To, kar se načrtuje je obojestranski dogovor kako ponovno zasesti prestol enemu in edinemu zaslužnemu sinu domovine Slovenije..Slep je, kdor tega ne vidi !