Slovenija
2571 ogledov

Tako naj bi se odločila Levica

Luka Mesec Levica Violeta Tomić Anže Petkovšek
V stranki Levica naj bi kmalu tudi uradno razkrili rezultate strankarskega referenduma.

Na njem se je članstvo odločalo o podpori projektnemu sodelovanju z manjšinsko vlado Marjana Šarca. Po neuradnih informacijah naj bi bila podpora prepričljiva.

Svet stranke Levica je namreč zavrnil vstop v koalicijo, ki jo sestavlja prvak LMŠ Šarec, ocenil pa, da je osnutek koalicijske pogodbe, o kateri so se pogajali, zadovoljiva osnova za pripravo sporazuma o projektnem sodelovanju z manjšinsko vlado. Podporo tej oceni so v stranki med člani preverjali v minulih dneh na internem referendumu. Izrekanje na referendumu se je končalo opolnoči.

Koordinator Levice Luka Mesec je že ob najavi referenduma ocenil, da s podporo ne bo težav, in po neuradnih informacijah naj bi imel prav. Uradno pa bodo v stranki rezultate predstavili predvidoma ob 17. uri.

Vodstvo Levice se je sicer v teh dneh s peterico strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS že usklajevalo o partnerskem sporazumu in o protokolu sodelovanja, ki pa ga še niso dokončno uskladili. Predsedniki strank se bodo na to temo znova sestali v petek.

Marjan Šarec po sestanku predsednikov strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS Slovenija Levica: Pri ključnih zadevah glede protokola še vedno nismo prišli skupaj! Pahor, Janša Koalicija Slovenija Huda trenja v koalicijskem peterčku

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar @narhist
    @narhist 18:08 09.avgust 2018.

    In zdaj bodo za vsako odločitev izvedli referendum in za to ter štetje glasov potrebovali teden dni.

  • miho 17:33 09.avgust 2018.

    Sorry izrazu, ampak Luka Mesec ima premalo izkušenj z vodenjem stranke. Zelen kot trava spomladi, pa na čelu stranke? Kje ste pa to že videli?

  • Avatar Marjan Ješovnik
    Marjan Ješovnik 17:30 09.avgust 2018.

    Vse nagnat in volit čisto nove ljudi. Slabše ne more biti.