Slovenija
36297 ogledov

Tako bo potekalo slovo od Anite Ogulin

Anita Ogulin
Zveza Anita Ogulin in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje je sporočila, kako bo potekalo slovo od Anite Ogulin.

V 73. letu starosti se je po hudi bolezni poslovila Anita Ogulin. Zveza Anita Ogulin in ZPM je sporočila, da bo "slovo od Anite Ogulin potekalo z državniškimi častmi, vsa sredstva, podarjena v spomin nanjo, pa se bodo stekala v pred nedavno ustanovljen Anitin sklad za hitro pomoč družinam v stiski". Kdor želi prispevati, lahko to stori tudi s poslanim SMS sporočilom z geslom ANITA10 na številko 1919. 

V prostorih zveze na Proletarski cesti 1 v Ljubljani bo do petka, 19. julija, odprta žalna knjiga. 

Pogreb pokojne bo v soboto, 20.07.2024 ob 11. uri na pokopališču Ljubljana - Polje/Polje iz mrliške vežice 1.

Anita Ogulin je letos za svoje humanitarno delo prejela državno odlikovanje zlati red za zasluge. Zveza prijateljev mladine Moste-Polje se je njej v čast preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM. "Z veliko častjo, z velikim priznanjem, veliko hvaležnostjo ter tudi ponižnostjo soglašam, da se moje ime doda imenu organizacije," je zapisala ob objavi novice o preimenovanju zveze.

"Živela sem za druge, rojena sem bila za druge. Tudi sama sem polno živela," je pred kratkim dejala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 13:28 18.julij 2024.

    Čakam, kdaj bo dan, ko bo kakšna nadzorna institucija malo pogledala poslovanje te PRIVATNE dobrodelne organizacije. Skoraj 30 ljudi imajo zaposlenih. Baje ima gospod sin kar lepo plačo iz vaših POMAGAJ5

  • kapibara1 12:54 18.julij 2024.

    Ćemu radi državno vojaški pokop..?

  • jakec1575 10:48 18.julij 2024.

    ce bi sistemi in podsistemi v tej slucajni drzavici in ljudje v njih delovali dobro, bi Anita lahko zivela drugacno zivljenje. Nase je vede in nevede prevzela vse krike in bremena unicenih druzin in posameznikov. Anita je ogledalo vsem podprepnikom ...prikaži večm in pizdunom, ki so unicevali zadnjih 33 let. klinicnih primerov za psihiatricno obravnavo. levo desno in na sredini. Anita, pocivajte v miru.