Slovenija
20074 ogledov

Ta teden vremenska mešanica, znano, kateri dan bo najbolj deževen

Oblaki
Jutri najprej na vzhodu še večinoma sončno, drugod že oblačno. Nadaljevanje tedna precej pestro.

Vremenoslovci na Arsu za jutri za vzhod države napovedujejo še večinoma sončno vreme, drugod bo že delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne lahko na zahodu nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 stopinj Celzija.

V noči na torek in v torek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Pogostejše bodo v zahodnih krajih, pravijo na Arsu in dodajajo, da bo v sredo in četrtek na vzhodu deloma sončno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno še deževalo.

Napoved od 26. septembra do 1. oktobra 

Vrmenska slika kažee, da se ebo nad Skandinavijo in zahodno Evropo v četrtek poglobilo območje nizkega zračnega tlaka, ki bo z vremensko fronto segalo do vzhodnih Alp. Naše kraje bo vremenska fronta prešla predvidoma v petek, nato bo na območju Alp in zahodne Evrope nastalo območje visokega zračnega tlaka. Do sobote bo z jugozahodnikom k nam dotekal dokaj topel in vlažen, od nedelje naprej pa z vzhodnim vetrom nekoliko hladnejši in bolj suh zrak.

V četrtek bodo predvsem na severozahodu padavine, drugod bo še večji del dneva ostalo suho, na vzhodu bo več sonca. V petek in deloma tudi še v soboto bo oblačno z občasnim dežjem, nato se bo vreme predvidoma ustalilo. Do sobote bodo dnevne temperature malo nad 20, od nedelje naprej pa med 15 in 20 stopinjami.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Nalivi Strah Svet Zaradi močnih nalivov množična evakuacija Oblačno vreme oblaki pretežno Napoved Slovenija Takšno vreme lahko pričakujemo do konca meseca

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:06 23.september 2024.

    Bolj bi blo,da ne napovedujete ničesar več,ker izpadete butale