"Naši proizvajalci se kislega piva še niso lotili, saj se proizvaja z bakterijo, ki lahko ob nepazljivosti okuži celotno pivovarno. Svetovni trend so zagotovo kisla piva, se pa vrača lager pils, uravnoteženo, čisto pivo," pravi Gršič in dodaja, da ima seveda vsak svoj okus, saj se dobijo sladka, kisla, grenka, sadna, osvežilna...
Burger in indian pale ale
"Tako kot vino se tudi vsako pivo prileže določeni hrani, tako se na primer pri pikantni hrani ali burgerjih prileže indian pale ale, obrok se praviloma začne s svetlim in lahkim pivom in konča s temnim in močnim, k sladici pa se priporoča kislo pivo," še dodaja Gršič.
Danes so na Knezovi ulici 1 v Ljubljani odprli prodajalno Craft-pivo. "Craft pomeni majhno pivovarno, kjer pivovarji varijo pivo s srcem in kdaj pa kdaj tudi radi kaj eksperimentirajo. Trenutno ponujamo med sto in dvesto vrst piva, vsa so skrbno izbrana, med njimi pa je tudi veliko slovenskih piv, ki so zelo kakovostna in iskana," pravi Gršič in dodaja, da si želijo, da lahko k njim pride vsak, ki ga zanima kaj o pivu, pripravljali pa bodo tudi izobraževanja.
dezurni@zurnal24.si
🍓 Seks klepet s pravimi dekleti 18+ 👉 𝐖𝐖𝐖.𝐘𝐄𝐒𝟒.𝐅𝐔𝐍 💦 id03932295
Še mal pa bo vrst piva več kot vrst vina.
Bravo, kar tako naprej