Slovenija
11 ogledov

Šturm: Ovadba je užaljena reakcija na uspeh NSi

lovro_sturm_despot_2101_t Žurnal24 main
Protikorupcijska komisija Draga Kosa je ovadila ministra ene od prejšnjih vlad zaradi zlorabe položaja. Ovaden naj bi bil Lovro Šturm. Slednji namige o zlorabi položaja zavrača.

Kot je v odzivu zapisal Šturm, gre "v manevru, ki ga je izvedla Kosova komisija, za vsebinski nesmisel in politični konstrukt, ki je namenjen odvračanju pozornosti od aktualne problematike in tako imenovane afere Golobič". To bi bila po njegovem lahko tudi "užaljena reakcija na zmago SDS in dober rezultat NSi na nedeljskih evropskih volitvah". O tem, da naj bi komisija za preprečevanje korupcije zoper njega podala kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, je Šturm, kot navaja, izvedel iz medijev.

"Komisija je pred dnevi oddala kazensko ovadbo zoper ministra ene od prejšnjih vlad zaradi ugotovljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, ki ga je storil s tem, ko je v nasprotju s predpisi dvignil količnik za izračun plače enemu od zaposlenih na ministrstvu,"
je bilo vse, kar je o ovadbi komisija zapisala v sporočilu. Po poročanju Slovenske tiskovne agencije naj bi bil ovaden nekdanji minister za pravosodje Lovro Šturm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.