Slovenija
19 ogledov

Štirje potniki še v bolnišnici

trk vlakov jesenice Bralka
Štirje poškodovani v petkovi železniški nesreči na Jesenicah so še vedno v UKC Ljubljana, eden pa je danes odšel domov. Dopoldne pa so pri rezanju vlakovne kompozicije, ki je bila prejšnji teden poškodovana v železniški nesreči, nastajali manjši požari.

Štirje od skupno petih ponesrečencev, ki so bili prepeljani v Univerziteni klinični center (UKC) Ljubljana po petkovi železniški nesreči na Jesenicah, se še vedno zdravijo v bolnišnici, so povedali v UKC Ljubljana.

Dva sta še vedno hospitalizirana na oddelku za travmatologijo. Ostali trije so v nesreči dobili poškodbe obraznih kosti in so jih operirali kirurgi specialisti z oddelka za maksilofacialno in oralno kirurgijo kirurške klinike. Eden od njih je danes odšel domov, so potrdili v UKC Ljubljana.

Tuji državljan že v svoji državi

Tujega državljana, ki je v nesreči dobil hude poškodbe in je bil na zdravljenju v bolnišnici na Jesenicah, pa so v sredo v spremstvu domačih že prepeljali v njegovo državo. Tja so ga prepeljali šele po posvetovanju z zdravniki iz njegove države in ko se je njegovo stanje že izboljšalo, so povedali v Bolnišnici Jesenice.

Tako na Slovenskih železnicah kot na policiji pa so potrdili, da preiskava o vzrokih nesreče še vedno poteka. Na policiji so povedali še, da gre za zelo obsežno preiskavo, v kateri sodeluje več pristojnih organov, njihove ugotovitve pa mora policija pred koncem preiskave preučiti in združiti.

V petkovi nesreči je bilo v trku potniškega in tovornega vlaka poškodovanih 34 ljudi, devet od teh huje. Pri trčenju se je iztiril del potniškega vlaka, lokomotivi in vagon tovornega vlaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.