Slovenija
19 ogledov

Šola: Le čevlje sodi naj Kopitar!

Tudi piransko osnovno šolo obiskujejo otroci iz drugih šolskih okolišev, celo iz Žurnal24 main
Odziv šole: O kakovosti šole lahko presojajo učenci, starši in pristojne ustanove, ne pa župan.

O kakovosti piranske osnovne šole pričajo rezultati. V predlanskem šolskem letu so naši učenci na nacionalnem preverjanju znanja pri vseh treh predmetih dosegli nadpovprečne rezultate, v lanskem pri dveh. Uspešni so na številnih tekmovanjih.” Tako so se na Osnovni šoli Cirila Kosmača Piran odzvali na izjavo župana Tomaža Gantarja v intervjuju za naš dnevnik, da starši otroke raje vpisujejo v lucijsko kot v piransko šolo zaradi kakovosti. “Na program, ki ga izvajamo poleg rednega pouka (mednarodni tabor Korenine in krila, jezikovne šole, mednarodni projekti), bi moral biti župan ponosen,” so dodali.

Glede županove opazke, da na manjši vpis vpliva tudi nacionalna struktura učencev, pa so dejali, da nikoli niso delali razlik med učenci. “Multinacionalnost je dodana vrednost v vzgojno-učnem procesu. Skupaj z učenci in njihovimi starši delamo veliko za medsebojne odnose, strpnost, sprejemanje drugačnosti, konstruktivno reševanje konfliktov, učenje različnih jezikov, kultur in vrednot,” so poudarili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.