Slovenija
51787 ogledov

Kot v filmu: Policisti česa takega ne vidijo vsak dan

vlom v avtomobil PU Nova Gorica
Iz Policijske uprave Celje prihaja pravcati filmski scenarij ...

Prejšnji četrtek so bili konjiški policisti okoli 19. ure obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Tepanju. Storilca sta ukradla denar in pobegnila. V nadaljevanju so občani opazili vozilo madžarskih registrskih oznak in voznika, ki jim je bil sumljiv ter ga zadržali do prihoda policistov. Ugotovljeno je bilo, da gre za voznika, ki je čakal vlomilca. "Vozniku smo odvzeli prostost, vozilo pa zasegli. Vlomilca sta peš pobegnila s kraja," so uvodoma zapisali v sporočilu za medije pri PU Celje. 

Neposrečen beg

Konjiškim policistom so se pri pregledu okolice pridružili še policisti bližnjih policijskih postaj in vodniki službenih psov. Pri pregledu terena so v Tepanju opazili dva kolesarja, ki sta vozila v smeri proti Draži vasi. Ko sta slednja opazila policiste, sta odvrgla kolesi in zbežala. V nadaljevanju sta v Draži vasi ukradla osebno vozilo, ki se jima je po nekaj metrih pokvarilo, zato sta zbežala proti Novi vasi in tam ukradla drugo vozilo. Ko sta med begom opazila policijsko vozilo, sta ugasnila luči in zaradi slabe vidljivosti, bila je noč in gosta megla, zapeljala z vozišča, vozilo pustila v jarku in peš zbežala. Eden od njiju je v Tepanju ukradel osebno vozilo in pobegnil, drugega smo izsledili, ko je peš hodil po avtocesti.

Obema osumljenima, tako vozniku, ki je v vozilu čakal vlomilca in so ga opazili občani, kot storilca, ki so ga policisti prijeli na avtocesti, so odredili pridržanje in ju privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je obema odredil pripor. Osumljena sta najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše, eden od njiju je osumljen še tatvine kolesa in tatvine dveh osebnih vozil. Iz PU Celje so še sporočili, da so v zaseženem vozilu našli še predmete, ukradene v dveh vlomih na območju Policijske postaje Celje. O sostorilcu, ki je pobegnil, še zbirajo obvestila. 

Šlo je za tuja državljana

Oba osumljena sta državljana Madžarske, stara 33 in 37 let. Na območju Slovenije še nista bila obravnavana za kazniva dejanja, sta pa stara znanca policije na Madžarskem, so še dodali na PU Celje. 

Zanimivo pa je, da so vsa tri vozila, ki so bila ukradena, bila odklenjena, s kontaktnimi ključi v ključavnicah. "Pri iskanju storilcev smo pred hišami naleteli še na najmanj 20 vozil, ki so bila prav tako odklenjena. Občane zato opozarjamo, naj vozila parkirana pred stanovanjskimi stavbami skrbno zaklepajo. S tem ko puščajo vozila odklenjena in po možnosti še s ključi v ključavnicah, storilcem zelo olajšajo delo," so še zapisali pri PU Celje. 

Komentarjev 7
  • Idioti 23:36 16.november 2022.

    Takoj ste vedeli , da gre za mađarske krimose in zakaj jih niste pobili na mestu , ko ste videli , da se ne mislita predati ? Ste morda čakali , da zajameta še talce in naredita še večjo pizdarijo ...prikaži več ! Ste vi zato postavljeni , da ščitite Slovence al ste postavljeni zato , da pazite da se tujim krimosem nič ne zgodi ! Ajde MNZ odgovorte , ker je tale vaš opis lova smešen !

  • Avatar Leon
    Leon 20:05 16.november 2022.

    To sta bila člana podružnice SDS- Hungary ,ki nista redno spremljala političnih dogodkov v Sloveniji .

  • Avatar luckyss
    luckyss 15:39 16.november 2022.

    Torej, če prav razumem so občani enega storilca ujeli, policistom pa sta dva pobegnila z avtomobiloma, z bicikloma in tudi peš...enega pa so slučajno potem dobili, ko se je butec sprehajal po avtocesti....To je bolj za komedijo..