Slovenija
2480 ogledov

Naročniki Telekoma, pozor, elektronska pošta ne bo več zastonj

Telekom Slovenije
1/2
Saša Despot
Uporaba elektronskih predalov siol.net in siol.com ne bo več brezplačna.

S 1. januarjem 2025 bo začel Telekom zaračunavati uporabo elektronskih predalov siol.net in siol.com, tudi tistih ki so bili brezplačni oziroma vključeni v paket. Novembra bodo sicer podražili večino mobilnih in fiksnih paketov. 

"Uporaba poštnih predalov (v okviru posameznega fiksnega paketa se lahko uporablja do štiri poštne predale) se prične zaračunavati v višini 1 EUR z DDV mesečno, in sicer ne glede na število poštnih predalov (do štiri);

Urni paket, ki vključuje brezplačen poštni predal, se spremeni v Samostojni poštni predal, ki se prične zaračunavati 3 EUR z DDV mesečno;

Samostojnemu poštnemu predalu se cena zviša za 0,71 EUR z DDV mesečno, in sicer z 2,29 EUR na 3 EUR z DDV mesečno;

Standardni paket, ki vključuje poštni predal za 5 EUR z DDV mesečno, se spremeni v Samostojni poštni predal, ki se prične zaračunavati 3 EUR z DDV mesečno," so zapisali na svojih spletnih straneh.

S 1. novembrom 2024 bomo vsem uporabnikom poštnih predalov omogočili nadgradnjo le-teh na 5 GB oziroma bomo v primeru plačljive nadgradnje poštnega predala količine podvojili.

Telekom Slovenije

Ali je poštni predal aktiviran, lahko preverite v Mojem Telekomu. Med svojimi naročniškimi razmerji izberite uporabniško ime, nato pa se premaknite nižje do naslova Elektronski uporabniški predal. Če je poštni predal aktiviran, je viden elektronski naslov (npr. ime.priimek@siol.net).

Telekom Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na računu to lahko vidite pod postavko, "poštni predal". Naročnikom, ki trenutno poštnega predala ne plačujete, ga pa imate aktiviranega, bo Telekom na novembrskem in decembrskem računu prikazal uporabo poštnega predala, ne bo pa je zaračunal, saj bodo obračunali 100-odstotni popust. Z januarjem 2025 se bo poštni predal začel zaračunavati.

"Če kateregakoli poštnega predala ne želite več uporabljati, ga lahko izključite na naslednji način: v Mojem Telekomu med svojimi naročniškimi razmerji izberite uporabniško ime, nato se premaknite nižje do naslova Elektronski uporabniški predal in potrdite gumb Izbriši e-naslov," svetujejo. Če vam to dela preglavice, lahko to uredite tudi na vseh prodajnih mestih Telekoma Slovenije.

"Ko poštni predal enkrat izključite oziroma izbrišete, ni več mogoče povrniti izbrisane vsebine izključenega poštnega predala," opozarjajo na Telekomu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:51 03.oktober 2024.

    Začelo se je draženje vsega,da vam poberejo iz bank vse prihranke

  • Vrtnica 08:34 03.oktober 2024.

    Lahko pičakujemo verigo ostalih oparatejv.