Slovenija
19199 ogledov

Še pred razglasitvijo rezultatov presenečenje v SDS

Vzdušje na sedežu SDS, evropske volitve 2024
1/3
Žurnal24
Stranka SDS je tokrat, vsaj kar se tiče sodelovanja z mediji, ubrala drugačno taktiko kot v preteklosti.

Tako dostopni za novinarje namreč v SDS-u še niso bili. Vrata vile na Trstenjakovi 8 so bila sicer zaklenjena, a jih je predstavnica za stike z javnostmi brez selekcije odpirala za novinarje, snemalce in fotografe. Teh je bilo v SDS-ovem štabu precej, prav tako so na terasi pripravili govorilnico, kjer so člani stranke dajali uradne izjave.

Miza za namizni tenis na sedežu SDS | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
Za novinarje, ki jih danes čaka dolgotrajno čakanje, so pripravili celo mizo za namizni tenis, da bi si lahko krajšali čas med mučnim sestankom. Poleg tega so bili novinarji deležni tudi pogostitve. Ob 20.40 so v SDS presenetili z novim gostoljubnim pozdravom, in sicer so novinarjem tokrat priskrbeli tudi kavice. Vsekakor se vidi, da je s prihodom nove predstavnice za stike z javnostmi Kristine Hacin, nekdanje novinarke in urednice, ki dobro ve, kaj novinarji potrebujejo za delo, zavel svež veter. 

V preteklosti so novinarji pogostokrat čakali zunaj, na zadnjih parlamentarnih volitvah so bila vrata dvorišča vile sicer odprta, a SDS-ovi člani še zdaleč niso bili tako dostopni kot letos, pogostokrat so novinarji dolgo čakali na njihove izjave, še posebej to velja za Janeza Janšo. Ta je prvi med prvokategorniki dal izjavo takoj po zaprtju volišč. Kaj je povedal, lahko preberete tukaj. 

SDS-ova kandidatka za evropsko poslanko Alenka Forte je, kar malce v nasprotju z besedami prvaka stranke Janeza Janše, pozdravila visoko volilno udeležbo. Sama meni, da je višja volilna udeležba dobra za demokracijo. "Želela bi si še večjo udeležbo, 60-70 odstotkov, to bi bil pravi odraz demokracije. To bi si mi vsi želeli," je dejala. 

"Seveda smo optimistični in pričakujemo dober rezultat. Lahko rečemo, da se je v Evropi pokazalo, da so ljudje skrajni levici rekli dovolj in da so izvolili desne stranke. Veseli me, da so naši kolegi tudi po drugih državah dosegli dober rezultat in upam, da bomo takega dosegli tudi mi," je nekaj čez pol deveto povedala nosilka liste Romana Tomc.

Milan Zver je nekaj pred deseto uro zvečer nasmejan prišel z ženo v štab SDS in za razliko od kolegov izjave ni dal: "Po 23.uri," je bil kratek. Ker je drugi na listi, bo zagotovo izvoljen. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • jakec1575 22:28 09.junij 2024.

    desnicarji so cudne zivali. govorijo o ustvarjanju a edini so spickal 9 mrd dolga v 2 letih. po oecd oceni je slovenija za 2x preplacala covid v primerjavi z drugimi. ta denar se je prelil v najvecje dobicke leta 2022, ...prikaži več od katerih srednji razred ni imel nic. k jedru desnice-migrantom. brez njih obseg ekonomije ni mozen, manjsi obseg pa pomeni manjse place za desicarske bele in plave ovratnike. v bistvu naj zmagajo, da se laz koncno razblini.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 21:56 09.junij 2024.

    V kleti je komemoracija..

  • Puklastimiha 21:23 09.junij 2024.

    Levajzarji, tokrat ste jo dobili po p..ki !