Slovenija
7308 ogledov

Robert Golob o kajenju marihuane

Robert Golob Epa
Kako bo predsednik vlade Robert Golob glasoval glede uporabe marihuane?

Zadnje ankete pred glasovanji v nedeljo, 9. junija, kažejo, da se obeta podpora vsem referendumskim vprašanjem, uvedbi preferenčnega glasu, uporabi konoplje v medicinske namene in za osebno rabo ter pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. 

Še najbolj negotov je izid posvetovalnega referenduma o gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo. Takšno pridelavo glede na zadnjo anketo Mediane podpira 49,5 odstotka vprašanih, 41,1 odstotka pa jih temu nasprotuje. 

"Najstniška leta so daleč stran"

Pobudo za referendum o osebni rabi konoplje je podal podmladek Gibanja Svoboda, Gibanje Svoboda Mladi in sicer po tem, ko so že bili predlagani ostali referendumi. Predsednik vlade Robert Golob je  v zadnjem intervjuju za Reporter povedal, da je tudi sam v mladih letih kadil marihuano. "Tega nisem nikoli skrival. So pa najstniška leta že daleč stran. Potem me to ni več zanimalo," je povedal za Reporter.  

Na novinarski konferenci vlade konec prejšnjega tedna je Robert Golob potrdil, da je do gojenja in posedovanja konoplje za osebno rabo zadržan. Volivcev torej ni pozval, naj glasujejo za, ker da "moralne pozicije predsednika vlade, da bi na tem področju svoje osebno mnenje vsiljeval komurkoli, ne bo izkoriščal."

Kako bo glasoval Golob?

Robert Golob je v  soočenju z Janezom Janšo na N1 je presenetil z izjavo, da se bo glasovanja o gojenju in predelovanju konoplje za omejeno osebno rabo vzdržal.

V kabinetu predsednika vlade so ob tem poudarli, da gre za posvetovalne referendume, katerih namen je, da volivci izrazijo svoje mnenje, njihov izid pa ni zavezujoč. "Predsednik vlade volivce nagovarja, da se volitev udeležijo, nikakor pa s svojim pogledom nanje ne želi vplivati. V različnih razpravah so bila predstavljena stališča za in proti, odločitev pa je na volivcih. Pomembno je, da se udeležijo volitev in se odločijo na podlagi argumentov, ki so jih prepričali," pravijo v KPV.

dezurni@styria-media.si
 

 

Komentarjev 24
  • Luksi 07:34 07.junij 2024.

    Posledice so vidne

  • Enzgg4 10:39 06.junij 2024.

    Je kadil, samo ni inhaliral, zato to ne šteje.

  • Ogledalce 09:13 06.junij 2024.

    Itak je zapohan. Scvrti možgani.