Slovenija
8326 ogledov

Ribniškemu županu grozili s smrtjo

Samo Pogorelc Občina Ribnica
Do groženj je prišlo včeraj.

Župan občine Ribnica Samo Pogorelc je v današnji oddaji Studio ob 17h na Radiu Slovenija, v kateri so govorili o romskih vprašanjih, povedal, da je v sredo dobil grožnje s smrtjo, ki jih je že prijavil policiji. Pogorelc je grožnje prijavil policijski postaji Ribnica, postopek ob prijavi pa je označil kot korekten. Poudaril je, da se zaradi zaostrovanja razmer s posameznimi Romi marsikdo v občini počuti ogrožen, tudi sam.

V oddaji so gostili tudi notranjega ministra Boštjana Poklukarja, ki je grožnjo županu obsodil in dejal, da zaupa policiji, da jo bo čim prej preiskala. "Tako kot v primeru policistov, gre tukaj za grožnjo uradni osebi, funkcionarju, županu, izvoljenemu na demokratičnih volitvah, kar za samo klimo v državi ni dobro," je dejal. Pozval je k pomiritvi razmer in zagotovil, da policija dela vse, da bo vzpostavila varnost in da se bodo ljudje počutili varne, le čas je potreben, da se pokaže učinkovitost ukrepov.

Pogorelc je namreč v sredo na Občini Ribnica gostil predstavnike Romov, s katerimi so se pogovarjali o zagotovitvi vode v romskih naseljih Otavice in Goriča vas. Na sestanku so se dogovorili, da se bodo Romi vključili v proces integracije, občina pa bo opravila svoj del naloge in jim zagotovila vodo.

romsko naselje žabjak Slovenija Župan jasen: Romi bodo dobili vodo, a pod temi pogoji državni zbor poslanci Slovenija Slovenija Romska problematika: Zahteva poslancev SDS, pridružuje se tudi več kot pol poslancev Gibanja Svoboda

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 22
  • Avatar Minovak
    Minovak 14:27 30.avgust 2024.

    Kriminal, napadi in grožnje so stalnica pri levakih, katerih IQ je manjši od št. čevljev in taki vodijo policijo, ki je v vodstvu vredna manj, kot nič. Župan, ki je nazorno razkril delovanje ciganov in predlagal rešitve, so pri levakih ...prikaži več naletele na nasprotovanja in primitivni odziv. Cigani so taki že stoletja in NIKOLI ne bodo drugačni, nakladanje levakov pa jih samo spodbuja k še hujšemu kriminalu. Se spomnite, kako so kleni Dolenjci obračunali z njimi v Ambrusu in so se morali pobrati čez noč.

  • Vespucci 12:36 30.avgust 2024.

    Izgnat tolpo nazaj v Balkansko vukojebino, skupaj s svojo nasilno zalego in nonstop napumpanimi 12-letnimi ženami!

  • jakec1575 00:47 30.avgust 2024.

    vsak brazilc je tudi drzavljan, samo teraj v pripor